Mede dankzij hits als ‘Papaoutai’, ‘Formidable’ en ‘Tous Les Mêmes’ staat het met platina bekroonde album inmiddels al 52 weken onafgebroken hoog in de Nederlandse album charts, waarbij het al drie weken op de hoogste positie stond. Deze week staat het album op de derde plaats na ‘The Breeze: An Appreciation of JJ Cale’ van Eric Clapton en ‘Rivals’ van Kensington.

Stromae is inmiddels uitgegroeid tot een van de boeiendste artiesten van het moment en smaakmaker van de hedendaagse popmuziek. Dat komt uiteraard voor een groot deel door zijn bijzondere liedjes, die een kruisbestuiving zijn tussen dance, hiphop en de Franse chanson, maar waarin ook invloeden uit de Caribische en Afrikaanse muziek terug te horen zijn. Minstens zo bijzonder zijn Stromae’s dans- en podiumkunsten, zijn uitgesproken outfits en zijn videoclips, zonder uitzondering visuele pareltjes die de miljoenen YouTube-views meer dan rechtvaardigen.

Live is Stromae minstens zo’n grote sensatie. Dit weekend is hij de grote afsluiter op de zaterdagavond op het Lowlands festival in Biddinghuizen. Na eerder uitverkochte shows te hebben gedaan in de Melkweg en de Heineken Music Hall, geldt de liveshow van Stromae als een van de hoogtepunten van de afgelopen editie van Pinkpop. De Ziggo Dome in Amsterdam is na Lowlands het volgende podium dat Stromae zal gaan veroveren. De twee concerten die hij daar geeft, op 20 en 21 november, zijn beiden al maanden uitverkocht.

Deel: