Wat gebeurt er als je twee Surinaamse legendes met elkaar in de studio zet om een ‘Sranan Poku’, oftewel Surinaams liedje- te coveren uit 1963? Op initiatief van frisdrankmerk Fernandes en platenmaatschappij Top Notch gingen Trafassi-man Edgar Burgos, onder meer bekend van de Nederlandse hit ‘Wasmasjien’, en het jonge talent rapper Keizer, die later dit jaar zijn debuutalbum ‘Karma’ lanceert, de uitdaging aan.

Het resultaat is een Surinaams Nederlandse klassieker, ‘Je bent nog niet gelukkig met een mooie vrouw’ van Max woiski Jr., in een nieuw jasje. Deze remix is de eerste van in totaal drie remixen die deze zomer uitgebracht gaan worden als onderdeel van het Sranan Gowtu project. Een project dat Surinaamse muzieklegendes van toen en nu samenbrengt.

Release ‘Je Bent Nog Niet Gelukkig Met Een Mooie Vrouw’
Deze zomer brengen Fernandes en Top Notch vijf verzamelalbums uit met muziek van Surinaamse helden van vroeger en nu, met daarop onder andere Max Woiski, Max Nijman, Trafassi, rapper Keizer en opkomend talent Bokoesam. Daarnaast wordt een aantal exclusieve tracks en videoclips uitgebracht, waar ‘Je Bent Nog Niet Gelukkig Met Een Mooie Vrouw’ de eerste van is. Klassieke Surinaamse tracks worden in samenwerking met jonge artiesten uit de Nederlands hiphop-scene opnieuw uitgebracht. Door een productie van Soulsearchin en door blaaspartijen van Jungle by Night is het nummer een ware tropische beleving geworden.

Fernandes en Top Notch zijn, onder de naam Sranan Gowtu, een initiatief gestart om de kleurrijke Surinaamse muziek onder de aandacht te brengen van de Nederlandse liefhebber. “Het initiatief Sranan Gowtu is een unieke manier om onze trots op de Surinaamse cultuur gezamenlijk uit te dragen. We willen al het bijzondere van Suriname koesteren, verspreiden en vieren. Dit kan het beste met muziek, want dit zit echt in Surinamers,” aldus Maureen Fernandes, kleindochter van de oprichter van het Surinaamse frisdrankmerk dat sinds de jaren ’70 ook in Nederland is uitgegroeid tot één van de meest populaire frisdrankmerken onder jongeren.

Kees de Koning, oprichter van Top Notch over Sranan Gowtu: “Fernandes is een sterk onderdeel van de Surinaamse cultuur en dit gevoel willen wij met Sranan Gowtu uitdragen. We hebben dit project daarom samen met Fernandes geïnitieerd om de bijzondere Surinaamse cultuur en energieke muziek onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. De Surinaamse muziek heeft een grote invloed op huidige muziekstromen. Veel jonge artiesten van nu zijn opgegroeid met de Surinaamse muziekiconen wiens muziek vaak de basis vormt van nieuwe tracks.”

De artiesten die onderdeel zijn van het Sranan Gowtu project zijn: Aptijt, Bokoesam, Damaru, FS Green, Keizer, Kid Dynamite, La Rouge, Lieve Hugo, Max Nijman, Max Woiski Jr., Max Woiski Sr., Papa Touwtjie, SBMG, Soulsearchin en Trafassi.

Tropische clip
In de eerste 2 weken van juni van dit jaar gingen Keizer en Burgos naar Curaçao om de clip van ‘Je Bent Nog Niet Gelukkig Met Een Mooie Vrouw’ op te nemen met regisseur Selwyn de Wind. De Wind maakte onder meer clips voor The Opposites (‘Hey DJ’) en Fresku & Doe Maar (‘Pa’). In de kleurrijke straten en op de witte stranden van het Antilliaanse eiland hebben ze een komische en zomerse video opgenomen. Bekijk hieronder de videoclip:

Deel: