Luisterend naar dit album waan je jezelf aan het strand onder de palmen in Jamaica met een verkoelende cocktail in je hand. Niets wijst erop dat het trio, dat zichzelf Beaty Heart noemt, uit het koude, grauwe Zuid-Londen afkomstig is. De band bestaat uit zanger Josh Mitchell, gitarist James Moruzzi, die ook de electronica bedient, en drummer Charlie Rotberg.

BeatyHeart MixedBlessingsHoewel de songs doen denken aan Jamaica wordt er niet zo maar reggae gespeeld. Het zijn feestelijke en tropische klanken, maar ook psychdelisch aandoende geluiden. Het blijft in ieder geval moeilijk om op die ritmes stil te blijven zitten. Hun muziek is verder moeilijk met dat van anderen te vergelijken. En dat is, zeker in een wereld van ‘laboratorium-muziek’, juist eens erg goed en verfrissend. De heren gebruiken een veelvoud aan instrumenten, varierend van Afrikaanse spullen tot aan samplers. Door het gebruik van de verschillende stijlen en instrumenten wordt het unieke geluid gecreeerd.

Door deze diversiteit ontstaat ook de valkuil dat het album niet echt een eigen richting heeft. Mar al met al is het zeker een geslaagde cd geworden. (7/10) (Nusic Sounds)

Deel: