Laura PalmerHet is al weer enige maanden geleden dat de eerste EP verscheen van de Haagse band Laura Palmer. Maar het indrukwekkende optreden tijdens het Eendrachtfestival in Rotterdam in juli, is voor Maxazine en ondergetekende aanleiding om ‘Spring Traffic’, want zo heet de EP, alsnog tegen het licht te houden. Laura Palmer bestaat uit een trio (bas)gitaristen Niek Rijnveld, Mark Doorschodt en Rob Huurman aagevuld met een drumcomputer. Het Haagse trio opent haar EP met ’29 years’ en dat is geen toeval. Want met de titel raken ze meteen de kern van deze recensie.

Want in alle vier songs klinkt de invloed van bands als The Cure, Joy Division en New Order door.  Wie niet beter zou weten, zou in een blinddoektest bij het luisteren naar deze EP direct en zonder twijfel een Engelse new wave band uit de jaren tachtig noemen. En dat is een compliment. Want ‘Spring Traffic’ is een heldere, energieke en opzwepende plaat met vette baspartijen, galmende gitaren, passende tempowisselingen en meeslepende zangpartijen. Een plaat die vraagt om een vervolg. (6,5/10)(eigen productie)

Deel: