Op 19 juli 1947 werd in het Engelse plaatsje Hampton de zoon van Harold en Ruth May, Brian Harold May, geboren. May werd later wereldberoemd als gitarist van een van de bekendste rockbands allertijden, Queen. In die hoedanigheid staat hij bekend als één van de beste en meest invloedrijke gitaristen aller tijden. May richtte in 1968 met Roger Taylor en Tim Staffel de band Smile op en stond daarmee in dat zelfde jaar al in het voorprogramma van Pink Floyd. Toen ondanks een platendeal het echte succes uitbleef, stapte Staffel uit Smile en May trok een nieuwe vriend bij de band. Die vriend, Farrokh Bulsara, veranderde op dat moment zijn naam naar het iets makkelijker klinkende Freddie Mercury en onder zijn invloed werd ook de naam van de band veranderd in Queen. De rest is geschiedenis. De bekendste nummers die Brian May schreef zijn ‘We will rock you’, ‘Flash’, ‘I want it all’ en ‘Who Wants To Live Forever’.

Deel: