Volgens de website kan Parkcity Live gezien worden als “dé afsluiter van het popseizoen in Parkstad van alle populaire popzalen”. Succesvolle acts komen op PCL nog 1x voorbij, op 1 groot festival in 2 dagen. Als je ook vandaag kijkt naar de line-up met The Kik, Kensington, Rowwen Hèze, Ali-B (en friends), Golden Earring en Memphis Maniacs mag dat zeker waar zijn.

ParkCity Live: “De beleving van elke festivalbezoeker, jong en oud, en de servicegerichtheid naar de bezoeker toe, staat centraal”. De beleving is er voor iedereen. Speelgelegenheden, spelletjes of bekers verzamelen om in te leveren voor consumptiemuntjes voor de jeugd. Er is straattheater, een wijnpaviljoen en nog veel meer vertier. De servicegerichtheid vond ik persoonlijk wat minder. Er wordt keurig verwezen naar P1 om te parkeren. Maar helaas geen wegwijzer richting het festival.

Op dag 2 was zelfs de verkeersregelaar bij de parkeerplaats verdwijnen. Daarbij vond ik de toegang tot de wc’s van één consumptiemuntje (2,50), wel de hele dag geldig d.m.v. polsbandje niet bepaald service. En als laatste mag men achter de bar iets kritischer zijn op een passende (minder grote) schuimkraag op het bier/halfom. In voorgaande jaren bezochten zo’n 8000 bezoekers per dag het festivalterrein en ook deze editie mag ondanks het slechte weer rekenen op voldoende belangstelling. Van klassiek op het podium van het Huis van de Kunsten tot beukende bassen in de dance tent en van aanstormende bands tot mannen met een ruime staat van dienst, alles komt voorbij.

Tijdens de openingsact op het hoofdpodium door The Kik loopt het terrein langzaam vol. Samen met Simone (dame uit het publiek) maken de strak in het pak gestoken topmuzikanten er een muzikaal feestje van. Uiteraard wordt er even gerefereerd aan ‘De Beste Zanger van Nederland’ waar leadzanger en spreekstalmeester Dave von Raven samen met Jack Poels van Rowwen Hèze in te zien was. Ze zullen elkaar zeker nog een aantal maal treffen. De Rowwen Hèze aanhang weet het al. The Kik zal in het voorprogramma staan tijdens de legendarische slotconcerten van Rowwen Hèze in november. Voor de wat jongere garde betreed de (gitaar) rockers van Kensington het podium.

Rowwen Hèze is vandaag de enige band die mag spelen in de volle zon. Maar die band kent weer haar beruchte bierregens en wordt het publiek toch nog nat. Ali B is dan weer voor de wat jongere fans interessant. Samen met Brownie Dutch, Yes-R en Daryll weten ze het publiek goed te vermaken. Ali B toont zich dapper en laat zich in de regen ronddragen door het publiek. De oude rockers van de Golden Earring lokken vervolgens weer de papa’s naar voren. In de stromende regen laten de heren zien waar ze goed in zijn, maar het echte rauwe ruige randje is er helaas toch wel af. Barry Hay is wel zo brutaal om een (terechte) opmerking te maken over de irritante basdreunen die ogenschijnlijk uit de kerk naast het festival, maar in werkelijkheid uit de dance tent komt.

Hij oppert om even te stoppen en wachten tot “meneer pastoor” klaar is. Ik heb bezoekers horen klagen over de geluidsoverlast. Op het middengedeelte bij de eettentjes was soms een uiterst vervelende vibrerende lage toon te voelen in de oren. Bij de Golden Earring krijgt Cesar Zuiderwijk tijdens ‘Radar Love’ zijn markante drumsolo moment en zijn de gitaarriffs degelijk, maar de jus is dun. Moe en/of nat druipen daarna flink wat mensen af. Mash-up band Memphis Maniacs weet er tenslotte nog een prachtige afterparty van te maken. Volgend jaar weer. Zet vast in uw agenda: PCL, 11 en 12 juli.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort/Maxazine

Deel: