Donderdagavond 3 Juli, we zijn in Poppodium Hedon te Zwolle. Hier zal vanavond Nervana, een Nirvana tribute band, ons gaan vermaken. Nervana behoort tot een van de beste Nirvana tribute bands ter wereld. De band bestaat uit de leden Jon O’Connor (vocals en gitaar), Dave Eve(bas) en Steve Kilroy(drums). De leden beheersen de nummers van Nirvana tot in de kleinste details. Verder lijkt de zanger zowel qua uiterlijk als stemgeluid als twee druppels water op Kurt Cobain.

De heren trappen af met het nummer ‘Radio Friendly Unit Shifter’, de sfeer zit er gelijk lekker in. Het stemgeluid en uiterlijk van zanger Jon lijken inderdaad griezelig eng op de echte Kurt Cobain, bizar om deze show live te zien! Overigens doen de drummer en bassist weinig onder voor Jon, alledrie weten ze perfect de typische karaktertrekjes neer te zetten van Kurt, Krist en Dave.

De setlist bestaat uit nummers van de drie albums, ‘Bleach’, ‘Nevermind’ en ‘Utero’. Het publiek geniet voluit, en zoals te verwachten valt blijken de nummers van het album ‘Nevermind’ de meeste energie los te laten over de zaal, alhoewel… het nummer ‘Negative Creep’ van het eerste album ‘Bleach’ laat het publiek helemaal uit hun plaat gaan!

Na een uurtje spelen kondigt de zanger aan dat ze na het volgende nummer even een kwartiertje pauze inlassen, hij is toe aan een sigaret. Het publiek maakt hier dankbaar gebruik van door zelf een sigaretje mee te roken of even naar de bar te gaan. Tijdens de show blijkt dat de heren, in dezelfde formatie, ook onder de bandnaam “Freaks like me” door het leven gaan, de heren spelen een eigen nummer dat overigens naadloos aansluit bij de nummers van Nirvana.

De heren sluiten de set stijlvol af met het geluid van de back-feedende gitaar van Jon. Het geluid houdt aan tot Nervana terugkomt voor een toegift en Jon zijn gitaar weer wegpakt bij de versterker. Om vervolgens het publiek in Hedon helemaal uit zijn dak te laten gaan met de nummers ‘Love Buzz’ en ‘Territorial Pissings!’. Voor degenen die dit meesterlijke optreden hebben gemist, of nog een keertje willen meemaken: De heren van Nervana zijn 6 Juli nog te zien in de Patronaat in Haarlem.

Foto’s (c) Leander Vasse/Maxazine

Deel: