Begin april kwam het nieuwste album van Delain uit: ´The Human Contradiction´, wat geïnspireerd is op de sciencefictionboekenreeks ‘Lilith’s Brood’. Eind maart was dit album voor het eerst live te horen in Hedon, Zwolle. Komende vrijdag, op 6 juni, komt de band naar Arnhem, naar poppodium Luxor Live om nog meer mensen te laten genieten van hun energieke liveoptreden. Hun nieuwste single ‘Stardust’ mag daarbij niet ontbreken!

Delain is een Nederlandse symfonische female fronted metalband die naast zangeres Charlotte Wessels bestaat uit toetsenist en oprichter Martijn Westerholt, bassist Otto Schimmelpennick van der Oije, gitarist Timo Somers en drummer Sander Zoer. In 2009 kwam de doorbraak met het album ‘April Rain’, gevolgd in 2012 door het album ‘We Are the Others’, waarvan de gelijknamige song geïnspireerd is op een tragisch voorval uit 2007, toen het Britse meisje Sophie Lancaster samen met haar vriend werd mishandeld door een gewelddadige groep jongeren vanwege hun ‘alternatieve’ uiterlijk. Beide belandden daarna in coma, waar Sophie Lancaster uiteindelijk bezweek aan haar verwondingen. Delain is een band die vanuit inspiratie een album schrijft, en dat is mooi!

Vrijdag neemt Ruben Israel het drumstokje van Sander over. Vanaf komende september gaat Ruben mee op tour met Delain en Sonata Arctica, en zal Sander om persoonlijke redenen een stap terug doen. Toevallig is Ruben ook nog drummer bij Lesoir, de band die de avond zal openen in Luxor Live. De Limburgse rockband Lesoir stond eerder in het voorprogramma van o.a. Karnivool en the Gathering, en maakt met hun nieuwste album ‘Transience’ (vergankelijkheid) de keuze om herinneringen te koesteren, maar zeker ook om verder te gaan.

Voor tickets ga je hierheen: http://www.luxorlive.nl/agenda/3968/$ID_723/delain/

Deel: