In 2012 stond Young the Giant ook al in Tivoli, maar dan op de Oudengracht. Dit keer mochten ze naar het nieuwe TivoliVredenburg. Young the Giant heeft in januari het tweede album uitgebracht ‘Mind over Matter’, en naar aanleiding van dit album zijn ze weer een wereldtour aan het doen en spelen ze over heel de wereld op diverse festivals. Net als vorige keer was het voorprogramma Atlantic Attraction. Deze band komt uit Den Haag en hebben bij alle drie de concerten het voorprogramma mogen verzorgen.

Eerder stond Young the Giant al in Den Haag, Amsterdam en speelden ze op Dauwpop, maar ondanks dat ze al aardig wat achter de rug hadden in de tournee, spatte de energie van het podium af. Gitarist Eric Cannata had de grootste lol en rende van de ene kant van het podium naar de andere kant. Bij zanger Sameer Gadhia was de energie ook zeer aanwezig en wist heel goed hoe hij de aanwezige jonge meisjes moest raken, dit was dan ook een ontzettend grappig gezicht.

Naast de nummers van het nieuwe album werden ook een aantal van het eerste album gespeeld. De hit ‘Cough Syrup’ werd met groot gejuich ontvangen en enthousiast mee gezongen en gesprongen. Ging Sameer in 2012 nog crowdsurfen, nu liet hij dat de microfoon-standaard doen, bij het laatste nummer: Dde hit waarmee ze in Nederland bekend zijn geworden ‘My Body’. Dit was een sterke afsluiter van de drie toegiften die ze nog deden na 5 kwartier gespeeld te hebben. In Nederland is Young the Giant dit jaar alleen nog te zien op maandag 9 mei op Pinkpop.

Deel: