Na 3 succesvolle jaren is ‘De Vrienden van Amstel Zingen Hun Helden’ (voormalig De Helden van Amstel LIVE!) uitgegroeid tot het volwaardige kleine broertje van De Vrienden van Amstel LIVE!, dat tot nu toe elk jaar een vaste prik in Groningen is. Voorgaande jaren werd dit evenement gehouden in een enorme festivaltent op het Stadspark Groningen, maar dit jaar is het een volledig openlucht festival met een vernieuwd decor en evenemententerrein, dat werd het gehouden op het parkeerterrein van de Euroborg Groningen.

Tijdens de uitverkochte drie uur durende liveshow brachten VanVelzen, Nick & Simon, Waylon, Nielson en Xander de Buisonjé de muziek van hun Helden ten gehore voor zo’n 10.000 man. Overdag meldde Ilse de Lange op haar Twitteraccount dat ze er helaas niet bij kon zijn vanwege ziekte. “Heb er zo naar uitgekeken maar ben ziek..baal! kan dus niet spelen vanavond! Hoop jullie vlg week allemaal te zien bij HVA @VriendvanAmstel”. Om de extra tijd op te vullen die hierdoor in het programma was gevallen zongen alle artiesten ook een eigen nummer.

Zoals we inmiddels gewend zijn bij De Vrienden van Amstel Zingen Hun Helden was de sfeer, als vanouds, erg gezellig te noemen. Het publiek ging uit zijn dak bij een rockende Waylon die naast Michael Jackson ook Nirvana’s ‘Smells like teen spirit’ zong. Hieruit bleek maar weer eens dat Waylon een echt podiumbeest is. Nielson eerde zijn helden Guus Meeuwis en Michael Bublé. Xander de Buisonjé zong nummers van Robbie Williams en André Hazes, Nick & Simon zongen met Nielson Acda en de Munnik’s ‘De kapitein deel 2’, en samen brachten ze nummers van Crowded House en The Beatles ten gehore. Bon Jovi, Bruno Mars en U2 werden door Van Velzen vertolkt. Tegen half 12 sloten de Vrienden deze eerste, maar zeer zeker geslaagde, outdoor editie van De Helden af.

Deel: