De succesvolle Eindhovense DJ Marcel Woods gooit na een lange internationale DJ carrière de spreekwoordelijke handdoek in de ring. Hij is hiermee de eerste Nederlandse DJ uit de gouden generatie die zijn afscheid aankondigt. Woods, die begon met draaien in 1988, was een vaak geziene DJ op mainstages van events als Mysteryland, Sensation, Trance Energy en MayDay. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor vele mix compilaties en singles met hoge noteringen in de Dance charts. De DJ en producer geeft op 24 mei aanstaande tijdens Home-Town Festival in Eindhoven zijn allerlaatste officiële optreden.

De pionier Marcel Woods kan terugkijken op een rijke carrière. Zo is hij bekend van onder andere de Trance Energy-anthem van 2006 en de remix voor de Sensation anthem. Ook werkte hij in 2011 samen met Tiesto voor de single ‘Don’t Ditch’. Woods heeft in totaal 13 albums en meer dan 30 singles uitgebracht. Het samenstellen van de Essential Mix voor de radio van BBC1, het oprichten van het label Musical Madness en hoge noteringen in de DJMag Top 100 waren een aantal van de vele hoogtepunten.

Showtek
Met twee jonge kinderen die hij de volle aandacht wil geven en als eigenaar van een succesvol artiestenkantoor is het simpelweg niet meer te bolwerken voor de 45-jarige DJ om een internationale carrière in stand te houden. Met het artiestenkantoor 2-Dutch heeft hij onder andere Showtek, Jordy Dazz, Justin Prime & TV Noise onder zijn hoede. De carrières van deze jongens gaan voortvarend. Door deze beslissing van Marcel Woods, zal het automatisch betekenen dat er géén nieuwe producties en releases van zijn hand zullen komen. Ook houdt het in dat hij zijn allerlaatste optreden met hedendaagse dancemuziek zal verzorgen tijdens Home-Town Festival 2014, wat op zaterdag 24 mei plaats zal vinden op de IJzeren Man in Eindhoven.

Marcel zit ondertussen te broeden op een classics concept “Bring Back The Music” om sporadisch een set te gaan draaien zodat zijn liefde voor muziek niet geheel tot stilstand zal komen, maar dat zal zeker niet betekenen dat hij maandelijks (laat staan wekelijks) op het vliegveld is te vinden.

Deel: