Afgelopen zaterdag heeft niemand minder dan bondscoach Louis van Gaal in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan zanger Gerard Joling het eerste exemplaar overhandigd van diens WK voetbalsingle Rio.
Gerard: “Ik vond het echt een hele grote eer dat Louis van Gaal dit wilde doen. Het was nota bene zijn enige vrije dag voordat de gekte rond het Nederlands Elftal echt losbarst.” Om er vervolgens lachend aan toe te voegen: “Hij gaat voor goud in Rio en ik ga voor goud met Rio”, zo moet je dat zien.

“In mijn tekst bombardeer ik Louis van Gaal tot admiraal en dat is uiteraard een vette knipoog naar de legendarische ode, die Lenny Kuhr in 1974 met ‘De Generaal’ bracht aan Van Gaal’s illustere voorganger Rinus Michels. Dus ja, ik hoop ze hiermee op zijn minst ook richting de finale te zingen”. Naast de ‘voetbalversie’ is ‘Rio’ er ook een ‘tropical version’, die Gerard in het Engels zingt. Beide tracks zullen ook terug te vinden zijn op de fysieke versie van de single, die komende vrijdag uit zal komen.

Voor beide versies van Rio heeft Gerard videoclips gemaakt. Hij is daarvoor onlangs met een crew afgereisd naar wat in dit speciale geval verreweg de allerbeste plek was om ze op te nemen: Rio de Janeiro!

Deel: