Julian Sas, Tenny Tahamata en Rob Heijne zijn dit jaar ‘On the road’ met hun 20th Anniversary Tour die hen langs vele Nederlandse podia van naam zal voeren. In de pas gestarte tour was het op zaterdag 19 april de beurt aan Café-zaal ‘De Dikke Stein’ te Elsloo om te testen of de dakconstructie tegen het bluesrock-geweld van dit power trio bestand was. Zoals bekend gaat Julian Sas met zijn mannen het podium op met de intentie dat het dak er af moet. Dat weet ook het publiek dat in de twintig jaar dat zij de podia onveilig maken met hen meegegroeid is, waardoor op deze avond vijftig tinten grijs goed vertegenwoordigd waren.

Voor dat de haren los gegooid konden worden en de luchtgitaren te voorschijn werden gehaald werd het talrijke publiek opgewarmd met een half uur durende akoestische set. Julian, Tenny en Rob zijn hun eigen voorprogramma in deze tour en door deze akoestische set krijg je een heel andere kijk op dit vermaarde trio. Rob heeft zich vooraan op het podium geïnstalleerd en viert zijn verjaardag achter de bongo’s en bespeelt vol overgave de cajon, tamboerijn en, om in de Paasstemming te komen, twee egg shakers.

De ingetogen set met prachtig gitaarspel van Julian weet, aan het geroezemoes in de zaal te horen, toch niet de aandacht van het voltallige publiek vast te houden. Dat is wel jammer, zowel voor band als het publiek dat wél luistert. Waarschijnlijk zou deze akoestische set beter tijdens een theatertoer tot zijn recht komen.

Na afscheid te hebben genomen met de belofte dat ze terug zouden komen voor het ‘Metallica’ gedeelte, verlaat de band even het podium waar na een korte ombouwpauze de gitaren ingeplugd worden en een bijna 2 uur durende rock-show begint, zoals we dat van hen gewend zijn.

De band gooit meteen de beuk er in en speelt bijna onafgebroken aan één stuk door, de enige rust pauzes worden door het wisselen der gitaren veroorzaakt. Ook de prachtige slowblues ‘Blues For The Lost & Found’ kun je als een rust momentje zien maar verder is het up tempo bluesrock en boogie wat de klok slaat. Voor de setlist van deze avond kunnen zij putten uit de dertien cd’s die ze in hun 20 jarige carrière hebben uitgebracht, waardoor het als een best-off show aanvoelt. Dat is dan misschien niet vernieuwend, maar dit is wél waar het publiek voor komt en dat geniet merkbaar met volle teugen! Natuurlijk worden ook Julian’s helden eer bewezen zoals Rory Gallagher en Jimi Hendrix, de laatste met een werkelijk schitterende uitvoering van het onvermijdelijke ‘Hey Joe’.

Na nog een drietal toegiften verlaat de band drijfnat het podium en kan de organisatie, die uit een samenwerking tussen café ‘De Dikke Stein’ en de Baeker Blues Side bestaat, terug kijken op een zeer geslaagde ouverture van het internationale programma dat zij dit nieuwe seizoen presenteren.

Voor de zaal eigenaar is het nu afwachten tot de eerste regenbui om te zien hoeveel zijn dak onder dit geweld geleden heeft.

Deel: