Spinifex presenteert met Bollycore een unieke ontmoeting tussen Oost en West. Een spannende combinatie van Indiase muziek en vooruitstrevende jazz waarbij wordt samengewerkt met de Indiase vooraanstaande zangeres Priya Purushothaman, en danseres Maya Sapera. De komende maanden treden zij o.a. op in Brugge (be), Komarom (hu), Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. De ruige jazzcore van Spinifex gaat een nooit eerder gehoorde combinatie aan met de hartverwarmende lyriek van Purushothaman’s zang, visueel onderstreept door de virtuoze dans van Maya Sapera, een expert in Zuid-Indiase Bharatanatyam, Rajasthaanse gyspy dans en diverse Bollywood stijlen.

Spinifex gooide al eerder hoge ogen met cross-overs tussen jazz en Zuid-Indiase (Karnatische) muziek. Samen met Indiase top-musici als violist Dr. Mysore Manjunath en Dr. Suma Sudhindra tourde het ensemble door India en speelde o.a. bij het India International Centre in Delhi en tijdens het Fireflies Festival of Music (ook wel ‘Woodstock of India’ genoemd). In Nederland waren zij o.a. te horen op Festival Mundial en de Music Meeting.

Tourdata
16 apr MOOOV Festival , De Werf Brugge (Belgie)
1 mei Mediawave Festival Komarom (Hongarije)
24 sep Tolhuistuin Amsterdam
26 sep Jazz International , De Doelen Rotterdam
28 sep Ruigoord Amsterdam

Deel: