De Ierse singer-songwriter James Vincent McMorrow komt op 14 oktober naar Nederland voor een concert in het Utrechtse TivoliVredenburg (Grote Zaal). Deze show is in navolging van zijn uitverkochte tour die hij afgelopen februari gaf in de Stadsschouwburg van Groningen, Nijmegen en Rotterdam én in het Amsterdamse Concertgebouw. Na lovende reacties besloot de Ier nog een keer naar Nederland af te reizen. De kaartverkoop voor het concert in Utrecht start op zaterdag 5 april om 10:00 uur.

Afgelopen januari bracht de populaire McMorrow zijn tweede en goed ontvangen langspeler ‘Post Tropical’ uit. Een plaat vol prachtige, karaktervolle en groots klinkende nummers met in de hoofdrol zijn opvallende, onmiskenbare en aangrijpende falsetstem, begeleid door minimalistische beats, soul en electronica.

McMorrow viel veelvuldig in de prijzen. In 2012, tijdens Eurosonic/Noorderslag nam McMorrow de European Border Breakers Award in ontvangst, een belangrijke prijs ter erkenning en aanmoediging van nieuw talent binnen de Europese popmuziek. In Nederland volgden toen o.a. een uitverkochte clubtour en optredens op Lowlands en Into The Great Wide Open.

Kaarten voor het aangekondigde concert kunnen direct via de website van TiviloVredenburg worden aangeschaft. Organisator Double Vee Concerts waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten hierbij groot is.

Deel: