Beetje bij beetje wordt de affiche van het Belgische Dour-festival vollediger. Het festival heeft de eer artiesten vanuit alle vier werelddelen te ontvangen. Alvorens we onze volgende headliners bekend maken, voegen ze eerst 20 nieuwe namen toe aan de affiche. Zowel ontdekkingen als oude rotten komen op line-up.

Koning van de technoscene, de grote Amerikaan Jeff Mills zal je – net als de unieke stijl van Flosstradamus – onverbiddelijk verleiden. Zelfde land, maar andere wereld: de wilde bende van Thick As Blood zal staalhard uit de hoek komen.

Recht uit Jamaica, welkom Johnny Osbourne en Lone Ranger, twee mythische figuren uit de reggae-scene, en Winston McAnuff & Fixi, die een passioneel huwelijk aangaan.

De Franse crew L’entourage en de Amerikaan J Rocc, vergezeld door Lefto, beloven een erg dynamische en frisse show. Reikhalzend kijken we uit naar de terugkeer van The Gaslamp Killer, die drie jaar geleden het festival al eens mocht plat spelen, en de avant-gardist Clark, die je meeneemt in een spetterende show.

Eerste keer voor Fakear en Motor City Drum Ensemble, zij zullen al je zintuigen prikkelen. Ouwe getrouwe Brodinski maakt het beest in je wakker. Gorgon Sound vs Dubkasm, op hun beurt, bereiden een heuse battle voor, in het gezelschap van Solo Banton.

De Belgische driekleur wordt vertegenwoordigd door Raving George, DJ System-D en Poldoore. De Brusselse Mountain Bike, Stereoclip en Coubiac vertellen je hoe er in de hoofdstad wordt gefeest. Het hiphop-duo dat al sinds 1995 aan het werk is, Aral & Sauzé, komen met een spiksplinternieuw project: ‘Connection’.

Een overzichtje: Jeff Mills / Flosstradamus / Brodinski / Clark / Motor City Drum Ensemble dj set / Dj System-D / Raving George / Stereoclip / Poldoore / The Gaslamp Killer / Fakear / J Rocc vs Lefto / L’Entourage / Aral & Sauzé / Johnny Osbourne + Lone Ranger / Winston McAnuff & Fixi / Gorgon Sound vs Dubkasm feat. Solo Banton / Mountain Bike / Thick As Blood / Coubiac

Deel: