Zangeres iET verzorgt samen met haar band het voorprogramma van de komende clubtour van Alain Clark. De aftrap is op 12 april in het Patronaat in Haarlem. Daarna brengt de tour ze naar Zwolle, Arnhem, Dordrecht, Hilversum, Utrecht en Breda. Eind februari verscheen in Nederland het nieuwe album ‘So Unreal’ van iET. Het album wordt op 7 april ook uitgebracht in Japan. Daarnaast brengt het in Londen gevestigde platenlabel Northern Shore Limited ‘So Unreal’ op 9 juni wereldwijd uit op vinyl.

Met het nieuwe album ‘So Unreal’ heeft iET in samenwerking met producer Russell Elevado een stap gemaakt en komen elementen van soul, pop, folk, pyschedelic, funk, rock, afrobeat en zelfs jazz voorbij. De opnamen vonden plaats in studio Mokosound van iET en partner-in-crime Budy Mokoginta. Omdat Russell analoog wilde mixen werd vervolgens uitgeweken naar de SUPOW studio in Keulen, waar ook de opnamen en producties van Selah Sue en Cody Chessnut hebben plaatsgevonden. Het nieuwe album heeft als thema “durven dromen” en het overwinnen van angsten. De nummers balanceren op de rand van fantasie en realiteit. Op 21 februari 2014 kwam ‘So Unreal’ uit. Inmiddels is iET uitgeroepen tot het nieuwe Radio 6 Soul & Jazz Talent en kreeg het album mooie recensies.

iET support-act Alain Clark:
12 april Patronaat | Haarlem
18 april Hedon | Zwolle
24 april Luxor Live | Arnhem
25 april Bibelot | Dordrecht
01 mei Vorstin | Hilversum
02 mei Tivoli | Utrecht
11 mei Mezz | Breda

Foto (c) Eric van Nieuwland/Maxazine

Deel: