Fans droomden er al jaren over, en nu levert Pixies ‘m af. Indie Cindy, Pixies’ eerste studioalbum sinds in 1991 Trompe le Monde uitkwam, komt uit op 28 april via hun eigen label Pixiesmusic, gedistribueerd door . Pre-orders voor alle versies van het album kunnen vanaf vandaag gedaan worden op iTunes. “We begonnen ongeveer vier jaar geleden serieus te praten over het opnemen van nieuwe muziek ,” zegt Pixies drummer David Lovering. “Nieuwe muziek leek iets wat we gewoon moesten doen, we konden niet doorgaan met touren zonder ook maar iets nieuws. Dus we begonnen met schrijven en opnemen, en we zijn allemaal erg blij met hoe het uitgepakt heeft.”

De twaalf nummers op Indie Cindy zijn geproduceerd door Gil Norton, ook de producer van de band hun albums Doolitte, Bossanova en Trompe le Monde, en zijn opgenomen in oktober 2012 in de Rockfield Studios in Wales. De verschillende versies van het album bevatten een verzameling van nieuw artwork door de legendarische grafisch vormgever Vaughan Oliver, die ook het artwork deed voor alle vorige Pixies releases. Het album bestaat uit ‘Bagboy’, het eerste nummer van de band in meer dan 10 jaar, de acht nummers van EP-1 en EP-2, uitgebracht op 3 september 2013 en 3 januari 2014, én de drie nieuwe tracks van het net uitgebrachte EP-3 – allemaal geschreven door de Pixies – Black Francis/zang, gitaar; Joey Santiago/gitaar; David Lovering/drums, backing vocals. Nadat EP-1, EP-2 en nu EP-3 alleen digitaal en op limited editon vinyl beschikbaar waren, is Indie Cindy de eerste keer dat fans alle nieuwe Pixies muziek in één collectie kunnen krijgen.

PixiesPixies maken Indie Cindy beschikbaar in een aantal versies:
* als een standaard 12 track CD digipack met boekje
* als een dubbel deluxe gatefold album gedrukt op 180 grams vinyl
* als een standaard 12 track digitale download via iTunes
* als een uitgebreide digitale download exclusief via iTunes te verkrijgen, inclusief een bonus live-in-concert 13 tracks lange set, opgenomen tijdens de band hun onlangs afgeronde Noord-Amerika tour
* beschikbaar via pixiesmusic.com, een speciale deluxe limited edition (5000) dubbelalbum (beschikbaar als CD en vinyl) inclusief de 13 tracks live opnames. Deze deluxe editie bevat ook een 40 pagina dik boek met het nieuwe artwork speciaal gemaakt voor Indie Cindy. De CD versie heeft een speciale goudfolie verpakking.

Maar wacht, er is meer! Op 19 april, een week voordat de officiële release is en speciaal voor Record Store Day, komt Pixies met een speciale limited edition versie van Indie Cindy voor Record Store Day. Een dubbele, deluxe gatefold, 180 grams vinyl, alleen verkrijgbaar bij independent platenzaken die deelnemen aan RSD.

Pixies bundelt de krachten met Recordings, die het album op de markt gaat brengen en gaat distribueren over de hele wereld. Terwijl Pixies bestempeld is als de meest invloedrijke en baanbrekende band van de eind jaren ‘80 altrock beweging, is er tegenwoordig een hele nieuwe generatie van muziekliefhebbers die de ‘loudquietloud’ sound ontdekken. Na vijf genrebepalende studioalbums ging Pixies in 1993 uit elkaar, waarna ze in april 2004 aan hun zevenjarige reünietour begonnen langs uitverkochte zalen over de hele wereld. Een tour die langer duurde dan dat de band origineel bestaan had. Maar het schrijven, opnemen en uitbrengen van nieuwe muziek was iets wat de band al heel lang wilde doen, dus boekten ze in de herfst van 2012 in het geheim een studio in Wales. Na zes dagen besloot oprichter en bassiste Kim Deal de band te verlaten. Black Francis, Joey Santiago en David Lovering besloten door te gaan, samen met verschillende tourende bassisten, iets wat ze nog nooit gedaan hadden. Zoals de Britse DIY schreef over de nieuwe muziek: “They’re back.  They’re still brilliant.  God save the Pixies.”

Tracklist:
1. What Goes Boom
2. Greens and Blues
3. Indie Cindy
4. Bagboy
5. Magdalena 318
6. Silver Snail
7. Blue Eyed Hexe
8. Ring the Bell
9. Another Toe in the Ocean
10. Andro Queen
11. Snakes
12. Jaime Bravo

Tracklist voor Live In The USA (Bonusalbum alleen via iTunes):
1. Bone Machine
2. Hey
3. Ana
4. Magdalena 318
5. Snakes
6. Indie Cindy
7. I’ve Been Tired
8. Head On
9. The Sad Punk
10. Distance Equals Rate Times Time
11. Something Against You
12. Isla de Encanta
13. Planet of Sound

Deel: