Queen_Greatest_HitsHet ‘Greatest Hits’ album van de legendarische band Queen heeft geschiedenis geschreven. In Engeland is het uit 1981 daterende album het eerste album dat de magische grens van de 6 miljoen verkochte stuks heeft gepasseerd. Een en ander werd deze week bekend gemaakt door de Official Charts Company. Het heeft wel even geduurd eer deze mijlpaal bereikt werd, 33 jaar om precies te zijn. Plaats twee wordt ingenomen door ABBA ‘Gold’ en Beatles ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’, beide goed voor 5,1 miljoen verkochte exemplaren. Wereldwijd ging het album zo’n 25 miljoen keer over de toonbank, daarmee werd ‘Greatest Hits’ een van de best verkochte albums ooit.

De titel zegt het al, op ‘Greatest Hits’ staan louter hits. Zeer moeilijk om er eentje uit te kiezen, kijk, luister en geniet nog maar eens van hun in Nederland eerste nummer één hit ‘Bohemian Rhapsody’.

Deel: