De tweede editie van Buma ROCKS!, het evenement dat heavy rockmuziek en metal in al zijn facetten belicht, staat in de steigers. Op 30 mei 2014, dat is de vrijdag vóór FortaRock, davert Doornroosje in Nijmegen weer op zijn grondvesten met een conferentieprogramma, een netwerk-BBQ en een showcasefestival waarin vijf talentvolle Nederlandse rock- en metalbands worden gepresenteerd aan boekers, managements, labels en liefhebbers uit binnen- en buitenland. Voor de showcases kunnen we vandaag de eerste Nederlandse band aankondigen: noiserockers Paceshifters uit Wijhe, Overijssel.

Nieuw in 2014 is dat Buma ROCKS! een partnership is aangegaan met het Deense Copenhell en Music Export Denmark. Van showcasefestival When Copenhell Freezes Over, dat op 1 februari jl. plaatsvond in Kopenhagen en vergelijkbaar is met Buma ROCKS!, komt één band naar Buma ROCKS! 2014. De gelukkige is Redwood Hill, dat volgens de Deense pers uitblinkt in Depressive Nordic Metal. Vice versa mag één van de bands die op 30 mei in Doornroosje spelen namens Buma ROCKS! naar de volgende editie van When Copenhell Freezes Over.

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur en initiatiefnemer van Buma ROCKS!:
“Het is goed dat we dit jaar voor het eerst een band van buiten Nederland programmeren. We hopen dit de komende jaren verder uit te breiden. De ervaring bij andere evenementen van Buma Cultuur – bijvoorbeeld Amsterdam Dance Event en Eurosonic Noorderslag – leert dat als dan ook de internationale programmeurs, boekers en agenten hun weg naar het evenement weten te vinden, er alleen maar meer kansen ontstaan voor Nederlandse bands die de grens over willen.”

Marco Sewohl, frontman van Redwood Hill: “We hebben nog nooit in Nederland gespeeld. We zijn zelfs nog nooit buiten Denemarken geweest. Om onze band nu tijdens Buma ROCKS! te kunnen presenteren is heel spannend voor ons. We hopen een unieke en krachtige show neer te zetten en een nieuw geluid uit Kopenhagen te laten horen.”

Het middagprogramma van Buma ROCKS! wordt gevuld met een keynote speech, paneldiscussies en rondetafelgesprekken tussen internationale hotspots en de optredende bands. In samenwerking met platenlabel Suburban wordt na de conferenties voor alle aanwezigen een BBQ georganiseerd waar uiteraard voldoende gelegenheid is om te netwerken met professionals uit het genre.

Voor meer informatie: www.bumarocks.nl.

Buma ROCKS!
The international conference and showcase festival for loud music
Vrijdag 30 mei 2014
Doornroosje Nijmegen
Entreeprijs gehele programma: € 55,- (geïnteresseerden kunnen een motivatieformulier invullen op www.bumarocks.nl, invullen is i.v.m. de capaciteit helaas geen garantie op tickets)
Entree showcasefestival only: € 7,50 (exclusief transactieactiekosten)
Kaarten voor het showcasefestival zijn te koop via www.doornroosje.nl.

Deuren open Doornroosje: 13.00 uur (showcasefestival: 19.00 uur)
Aanvang conferentieprogramma: 14.00 uur
Aanvang showcasefestival: 19.30 uur
Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door Mojo Concerts, FortaRock, Doornroosje en Suburban.

Deel: