" style=Na hun verpletterende optreden in 2010 op Retropop keren de mannen van Level 42 op veler verzoek terug naar Emmen om te spelen op de 13e editie van het festival aan de Grote Rietplas. Bijna iedereen van boven de 30 kent Level 42, zo populair zijn de songs van deze Britse popiconen. ‘Running in the Family’, ‘Love Games’, ‘Lessons In Love’, ‘It’s Over’, ‘To Be With You Again’ zijn zomaar een greep uit het immense hit-oeuvre van Level 42. In Nederland scoorde de band 12 Top 20 hits met ‘Lessons in Love’ uit 1986 op een tweede plaats als grootste hit. De band gebruikt jazz, pop en funk om hun uit duizenden herkenbare sound neer te zetten en die sound is nog altijd uitermate lekker.

Zanger en bassist Mark King is sinds de oprichting in 1979 steeds meer uitgegroeid tot het gezicht van de band en is daarnaast een muzikant die door collega’s regelmatig de hemel in wordt geprezen. King zal de popgeschiedenis ingaan als ambassadeur van de slap-bas techniek. Het duwen en plukken aan de snaren zorgt voor een super funky geluid dat ledematen onontkoombaar in beweging zet. Maar, we zouden toetsenist en medeoprichter Mike Lindup te kort doen als we hem niet even zouden noemen. Zijn tweede stem en typische keyboardpartijen zijn net zo onmisbaar als de slap-bas van King. Op Retropop wordt het meer dan een uur heerlijk swingen op de stomende funk pop van Level 42.

Deel: