Op 22 maart zal het Klokgebouw in de lichtstad worden omgedoopt tot een tempel van Fresh Hiphop, R&B & Bass music met live optredens en DJ-sets tot in de vroege uurtjes. Ook tijdens de Appelsap Light-editie is eten een belangrijke factor en zijn er verschillende ‘food trucks’ aanwezig. Eindhovens kledingmerk Ontour zorgt voor exclusieve festival-merchandise. The Opposites staan als headliner geboekt, de winnaars van de prestigieuze Popprijs. In 2013 braken Willy en Big2 overal waar ze kwamen de tent af – o.a. op de uitverkochte zomereditie van Appelsap – en ook nu staan ze uiteraard weer garant voor een spectaculaire liveshow, die alleen maar beter en beter wordt.

Ook kan er uitgekeken worden naar een nieuwe generatie veelbelovende Nederlandse Hiphop acts. Het label Top Notch brengt Ares, Ronnie Flex en Digitzz, die op dit moment met hun radiohits, mixtapes en aankomende albums zorgen voor de nodige opschudding in de Nederlandse hiphopwereld. Daarnaast staan de DJ’s The Flexican (& Sef, Yours Truly), FS Green, Vic Crezée (Bassline) & Y’skid op het programma. Zij zorgen ervoor dat de befaamde Appelsap-sound zorgvuldig bewaakt wordt en dat er aan stilstaan niet gedacht hoeft te worden. Van Hiphop tot R&B, Roots en Nu-Soul tot Trap en UK Bass, het gaat allemaal langskomen. Eindhovens unsigned hype (en kwartfinalist van The Next MC) Miggs de Bruijn maakt de line-up voorlopig compleet.

De kaartverkoop is reeds begonnen, kaarten voor de Hiphop Night of the Proms kosten 17,50 euro voor de Early Birds en daarna 22,50 euro. De tickets en meer informatie vind je op de website van Appelsap.

Deel: