Eens in de zoveel tijd vinden er in Club Ziggo in Amsterdam showcases van meestal pas beginnende bands of artiesten plaats. Deze showcases worden dan opgenomen voor Ziggo Live. Deze avond zijn het de Londense folkband Brother & Bones, en de uit Nederland afkomstige Sven Hammond Soul en Jett Rebel die er optreden.

Jett Rebel, het pseudoniem waarachter Jelte Tuinstra schuil gaat, mag met zijn band de avond aftrappen. Het gaat de laatste tijd sowieso hard met Jett Rebel. Twee goed ontvangen EP’s op zak, en 3 singles waarvan ‘Tonight’ onlangs 3FM Megahit was. De sfeer zit er gelijk goed in wanneer hij begint met ‘Louise’. Ook het a capella gezongen ‘Private Beach Party’ sluit er goed op aan. Het hele optreden zit muzikaal goed in elkaar. En het enthousiasme van Jelte en zijn band komt goed over bij het publiek. Zoals bij het gitaarduel in het Prince-achtige nummer ‘Should Have Told You’. Om daarna af te sluiten met ‘Tonight’, ‘Sugar’ en het rockende ‘Do You Love Me At All’. Waarmee het publiek gelijk goed is opgewarmd voor de rest van de avond.

Daarna is het de beurt aan Sven Hammond Soul voor Rythm & Blues en Soul. De band brengt komende week hun derde album ‘The Usual Suspects’ uit waarmee ze een nieuwe weg inslaan. Ivan Peroti is inmiddels de vaste zanger van de band. En net als Jett Rebel weet hij ook het publiek wakker te krijgen. Ook bij hun spat het enthousiasme er vanaf. Al doet het laatste nummer van hun set, ‘We Belong Together’, aan het einde wel heel erg denken aan ‘Hey Jude’ van The Beatles. Wanneer er wordt meegeblèrt met ‘nanana’ koortjes.

Het derde en laatste optreden is van de Britse band Brothers & Bones. Een band die inmiddels vaak is getipt als een grote belofte voor 2014, maar ook vaak wordt genoemd als een combinatie tussen Mumford & Sons en The Boxer Rebellion. Wat niet heel onbegrijpelijk is bij deze band die folk combineert met het grootste geluid van bands als The Boxer Rebellion en Kings of Leon. Het heeft daardoor ook wel wat weg van Ben Howard.

Midden in hun set speelt frontman Rich Thomas één nummer alleen: ‘Gold & Silver’. Helaas is het publiek iets te veel aan het praten met elkaar. Waardoor dat nummer niet fijn overkomt. Maar voor de rest horen we wel een band die een aantal aardige singles op zak heeft. Zoals ‘Long Way To Go’ en ‘To Be Alive’. Met wat meer airplay op bijvoorbeeld 3FM zou deze band inderdaad wel eens een groter publiek kunnen bereiken. De meeste van hun nummers lenen zich er perfect voor.

Deel: