Ruim 300 muziekliefhebbers kwamen naar het Amsterdamse People’s Place voor het eerste Nederlandse concert van het Amerikaanse KING. De live kennismaking met de soul- en jazzmelange van het sympathieke damestrio was weliswaar aangenaam, maar liet na afloop toch een tweeledig gevoel achter.

De uit Los Angeles afkomstige zusjes Amber en Paris Strothner en Anita Bias begonnen hun optreden veelbelovend met een Jill Scott-achtige warming-up die de opmaat bleek voor het fraaie Supernatural van de geslaagde ep The Story. Ook deze catchy titeltrack met 80’s en 90’s pop- en soulinvloeden getuigde van klasse, net als het meer jazzy georiënteerde More Love dat het trio opnam met Robert Glasper voor diens cd Black Radio.

Voortkabbelen
Toch kabbelde het klein uur durende optreden op een gegeven moment wat voort. Dat lag niet aan de talenten van de dames waarin met name Amber de lead nam, maar samen met Anita en de achter de toetsen opgestelde Paris een smaakvolle zangkleuring vormde. De valkuil zat ‘m in het feit dat de songs variatie misten in melodie en ritme, waardoor het concert na een half uur aan vaart verloor. En dat was zonde, want je voelde dat KING hun liedjes net dat stukje extra konden geven waarmee de ep juist zo overtuigt en aantrekt.

Prince
Een grote fan van KING is niemand minder dan Prince. Na het zien van de aanstekelijke video van de single The Story werpt de paarse held zich meteen op als mentor en bombardeert het trio tot support act voor zijn shows in Los Angeles in 2011. Ook andere grote namen als Erykah Badu en Questlove lopen weg met het getalenteerde damesgezelschap. Het wachten is op het albumdebuut dat hopelijk alle potentie van KING naar buiten brengt.

Deel: