Met de bevestiging van Lamb Of God haalt 013 een bonafide smaakmaker in het metalgenre naar Tilburg. De spijkerharde band uit de Verenigde Staten staat op vrijdag 10 januari 2014 voor een concert in de Jupiler Zaal

In de hedendaagse metalscene zijn er weinig groepen zo populair als Lamb Of God. De groep uit Richmond, Virginia werkt dan ook al flink wat jaren aan een kwalitatief oeuvre van formaat. Hoogstaande riffs, groovende songs en een stevige stoot adrenaline zorgen voor een veelvoud aan straffe, modern klinkende platen waarvan de laatste (‘Resolution’ uit 2012) ook weer een gigantische klapper blijkt.

Lamb Of God kan zich meten met de zwaargewichten uit het genre. Maar niet alleen op plaat heersen deze heren; wie de groep reeds live aan het werk zag op een van de vele (festival)podia, weet dat dit vijftal het op de bühne zonder meer waarmaakt. Met zanger Randy Blythe heeft de groep een frontman van formaat in huis. Op het Fortarock-festival was de Amerikaanse band vorig jaar dan ook één van de absolute smaakmakers.

eflyer-LambOfGodBegin 2014 keert Lamb Of God terug naar de Europese podia. De heren komen echter niet in hun uppie naar 013. Naast Decapitated staat ook Huntress op de rol. Deze Amerikanen brengen een zeer afwisselende geluid bestaande uit traditionele heavy metal met doom en zelfs occulte metal-invloeden. Het wordt hoe dan ook een stevige avondje beuken.

Lamb Of God + Huntress + Decapitated
Vrijdag 10 januari 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 23,50 (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf woensdag 14 augustus
Popodium Tilburg 013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

 

Deel: