Een van Nederlands beste live bands, Di-rect, stond op 14 december in de Vorstin in Hilversum. Mooie zaal, helaas was deze niet uitverkocht. Het publiek was zowel wat jonger als wat ouder, lekker gemengd en dat kwam de sfeer wel ten goede. De tour is die gestart op 22 november in de P60 in Amstelveen en via de diverse podia in Nederland eindigt op 21 december in cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer

De Haagse band Taymir stond in het voorprogramma. Dit jaar mochten zij mee op tour, terwijl dat vorig jaar Soul Sister Dance Revolution nog was. Naast het nummer ‘AAAAAH’ dat bij veel mensen wel bekend is, speelden ze ook nog een aantal andere nummers van het debuutalbum ‘PHOSPHENE’. Taymir staat ook op Eurosonic/Noorderslag volgend jaar januari.

Di-rect, die na het vertrek van Tim Akkerman verder gaat met Marcel Veenendaal, trekt niet meer de jonge gillende meisjes naar de zaal, maar ook het oudere publiek. Voor de band is dit natuurlijk ook veel fijner, maar ook jonge meisjes worden ouder. Overigens het merendeel was nog steeds vrouw, maar ook mannen vinden Di-rect een goede Nederlandse band, dat was wel te zien aan de overtuiging waarmee de nummers werden meegezongen.

De band speelt naast nieuw werk van het album dat in 2014 uitkomt, ook veel oudere nummers, waarvan het publiek toch wel staat genieten. Spike is toch wel het meest enthousiaste lid van de band, hij rent het hele podium over en weet daarbij zelfs zijn gitaar in bedwang te houden. Ook weet hij heel goed het publiek mee te krijgen als er eens geklapt of gezwaaid moet worden. Tussendoor maakt hij ook diverse grapjes, zoals: “we gaan even een gitaar wisselen, dat hebben we deze show nog niet gedaan”! In de loop van de jaren is het wel duidelijk geworden dat de band wel een eenheid is. Het was wel duidelijk dat iedereen genoot, zowel publiek als band.

Deel: