Vandaag, 30 november, begint 3FM dj en Mega Top 50 presentator Bart Arens met het aftellen naar de meest populaire nummer 1-hit van de afgelopen 50 jaar. In deze feestelijke uitzending deelt Bart Arens de presentatie met dj’s die in het verleden de hitlijst presenteerden, waaronder Martijn Krabbé, Gijs Staverman, Daniël Dekker, Frits Spits en Felix Meurders.

De wereldhit van Gotye & Kimbra (#1) is volgens de 3FM luisteraar de allerbeste nummer 1-track van de afgelopen 50 jaar. De ex-3FM Mega Hit hoorde je als eerste bij 3FM dj Gerard Ekdom en werd daarna de langst genoteerde nummer 1-hit ooit. Op #5 staat ‘I Follow Rivers’ van de Belgische band Triggerfinger. De populaire track ontstond tijdens het programma van 3FM dj Giel Beelen. De unieke cover van Lykke Li’s wereldwijde hit was zo’n succes dat de band de cover op single uitbracht en een nummer 1 positie behaalde in de 3FM Mega Top 50.

De Top 20 van de lijst is typerend voor de unieke muziekmix van 3FM. Luisteraars wisselen absolute classics van Queen, Michael Jackson en The Beatles af met verse hits als ‘Blurred Lines’ van Robin Thicke & Pharrel (#8) en ‘Wake me up’ van Avicii & Aloe Blacc (#3).

De Mega Top 50 #1 Top 20:

1 Gotye & Kimbra – Somebody That I Used To Know
2 Queen – Bohemian Rhapsody
3 Avicii & Aloe Blacc – Wake Me Up
4 R.E.M. – Losing My Religion
5 Triggerfinger – I Follow Rivers
6 Red Hot Chili Peppers – Under The Bridge
7 Fleetwood Mac – Go Your Own Way
8 Robin Thicke & T.I. & Pharrell Williams – Blurred Lines
9 U2 – Beautiful Day
10 Golden Earring – Radar Love
11 Coldplay – Talk
12 Prince & The Revolution – Purple Rain
13 Macklemore & Ryan Lewis & Wanz – Thrift Shop
14 Michael Jackson – Billie Jean
15 Rolling Stones – Paint It Black
16 Snow Patrol – Just Say Yes
17 Beatles – Hey Jude
18 Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door
19 De Jeugd Van Tegenwoordig – Watskeburt?!
20 Coldplay – Paradise

Deel: