Op 20 november was in de bioscoop van de Melkweg de concertregistratie van Gathered in their Masses, de live DVD van Black Sabbath. De DVD bevat opnames van de optredens die ze gaven in Melbourne op 29 april en 1 mei 2013. De officiële release van deze DVD in Nederland, is 26 november. Twee dagen later op 28 november speelt Black Sabbath in de Ziggo Dome.

De DVD laat een erg goed beeld zien van een rockband op hoog niveau. Het begint met aantal shots van Melbourne, de aankomst van de band en de voorbereiding van de bandleden. Ook komen er een aantal fans aan het woord en deze zijn wat leeftijd zeer divers. Van pakweg 10 jaar tot ver in de veertig. Het publiek wordt in de DVD regelmatig getoond, zowel bij de stevigere nummers als bij de ook wat rustigere nummers.

Wat erg opvallend is maar dat zal voor de echte fans niet vreemd zijn, is dat Ozzy, na elk nummer een plens water over zich heen gooit.  Tot drie keer toe gooit hij de andere helft van de emmer water in het publiek. Het hoogtepunt van de DVD is toch wel de drumsolo van de nogal energieke drummer. Hoewel deze vrij lang duurt, kan het publiek er maar geen genoeg van krijgen.

Muzikaal gezien is het een topregistratie, de zang van Ozzy is ook vrij goed, maar het bewegen van Ozzy, nee dat moet hij maar niet meer doen. Blijf staan waar je staat, maar ga niet springen, over het podium proberen te rennen of zwaaien met je armen, laat dat maar aan het publiek over.

De tracklist van de DVD is als volgt:
1. “War Pigs”
2. “Into the Void”
3. “Loner”
4. “Snowblind”
5. “Black Sabbath”
6. “Behind the Wall of Sleep
7. “N.I.B.”
8. “Methademic”
9. “Fairies Wear Boots”
10. “Symptom of the Universe / Drum Solo”
11. “Iron Man”
12. “End of the Beginning”
13. “Children of the Grave”
14. “God is Dead?”
15. “Sabbath Bloody Sabbath (Intro) / Paranoid”

Deel: