Onlangs verscheen Krystl haar nieuwe album ‘Undefeatable’ en die komt ze op 13 december live laten horen in Patronaat in Haarlem. Er zijn nog enkele kaarten te koop, maar jij kan namens Maxazine op de gastenlijst komen voor het concert van Krystl. Maxazine mag van het Patronaat 2×2 kaarten weggeven voor het concert van de zangeres!

Om deze te winnen hoe je niet veel t doen: Deel dit bericht op Facebook en je naam naar het facebookaccount van Maxazine. Wij controleren of je het bericht hebt gedeeld en kiezen op 11 december twee winnaars! Is dat gemakkelijk of niet?

Krystl heeft een 3FM-Award in de kast, bracht duetten uit met Marco Borsato en Bløf, hoorde haar liedje ‘Golden Days’ terug onder een Martini-reclame en de jury van de Edison schreef dat ze ‘gezegend is met een indrukwekkende stem en meerdere muzikale talenten’, dus die Edison voor Beste Nieuwkomer was voor haar.

Krystl schreef de liedjes voor haar tweede album samen met vertrouwde vrienden als de Engelse songschrijver Blair Mackichan, die eerder met Lily Allen en Paloma Faith werkte, en Martijn Konijnenburg, die de plaat met Skiggy Rapz weer produceerde. ‘M’n matties’, zoals Krystl het duo noemt. ‘Ik kon echt niemand anders bedenken die ik de nieuwe plaat wilde laten produceren. Het ging zo lekker bij het opnemen van mijn eerste plaat, het leek mij niet meer dan logisch om het weer samen te doen.’ Nooit een winnend team veranderen, deze wijsheid blijkt maar weer ‘s te kloppen.

Wat songschrijven betreft greep ze ook de kans om met anderen te werken. Waaronder Sacha Skarbek (Adele, Paul McCartney), Graffiti 6-gitarist Tommy Danvers en Tjeerd Bomhof (Voicst, Anouk). Krystl: ‘Heerlijk om met zoveel verschillende mensen te werken, om van hen te leren. Met Tjeerd klikte het enorm goed, hij is voor de hele plaat een klankbord geweest en geeft me nog altijd advies. Extra bijzonder waren de sessie met Lucie Silvas, in Nederland vooral bekend van de hit ‘What You’re Made Of’. Krystl: ‘Ik wilde heel graag met haar schrijven. Lucie is een geweldige zangeres, een zeer ervaren songwriter en boven alles een tof mens. Het was even aftasten, maar nadat we samen in de pub hadden gezeten en persoonlijke ervaringen hadden uitgewisseld, kwamen de liedjes vanzelf.’

Deel: