De in 1983 opgerichte band Claw Boys Claw, tegenwoordig met zanger Peter te Bos, gitarist John Cameron, bassist Marcus Bruystens en drummer Jeroen Kleijn staan na vijf jaar weer in Manifesto Hoorn. In het voorprogramma zou de Hoornse band Holland Electro staan, maar doordat één van de bandleden met Tim Knol mee moest spelen op diezelfde avond is er een vervangend voorprogramma; de Amsterdamse meidenband Fuz.

Fuz maakt stevige rockmuziek en krijgt het handjevol mensen dat in de zaal staat aardig mee. De meiden hebben er ook echt helemaal zin in en stralen dat zeker uit. Gelukkig stroomt het publiek langzaamaan de zaal in en binnen een mum van tijd staat het redelijk vol. Het is jammer genoeg niet uitverkocht, maar wel gezellig druk. Claw Boys Claw heeft er duidelijk zin in, vanaf het begin zit de sfeer er goed in en er ontstaan tijdens het concert regelmatig pits. Ook zanger Peter te Bos heeft het enorm naar zijn zin en loopt tot twee keer toe de zaal in om tussen het publiek zijn nummers te zingen.

Tussen de nummers door worden er regelmatig grapjes gemaakt, wat de sfeer wel omhoog haalt. Uiteraard spelen ze een aantal nummers van de nieuwe plaat, maar ook oudere nummers, waaronder het bekende nummer “Rosie”. Als toegift spelen ze zeker vijf nummers, dit wordt zeer gewaardeerd door het publiek, dat eigenlijk niet van ophouden weet. Na dik anderhalf uur spelen komt er dan toch een eind aan, Peter, John, Marcus en Jeroen lopen het podium af en de DJ gaat zijn plaatjes weer draaien.

Deel: