Racoon schrijft dit jaar het officiële themanummer van 3FM Serious Request 2013. Dit nieuws maakte 3FM dj Giel Beelen zojuist bekend tijdens zijn programma Giel!. De single gaat eind november op 3FM in première en is vanaf dan overal te downloaden en te streamen. Alle opbrengsten van de song gaan naar 3FM Serious Request en het Rode Kruis. Dit jaar zet 3FM zich in voor kinderen die sterven aan de gevolgen van diarree. Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.

Giel belde met zanger Bart van der Weide vanochtend: “Wij zijn allemaal vaders bij RacoonIMG_9389 en kennen onvoorwaardelijke liefde voor onze kinderen. Wat mij het hardste raakt is dat dagelijks 70 schoolklassen sterven aan de gevolgen van diarree. Wij gaan ons met 3FM en hopelijk heel Nederland inzetten om kindersterfte door diarree terug te dringen.” De Zeeuwse mannen nemen het stokje over van Laura Jansen. Vorig jaar schreef en zong zij het themanummer ‘Same Heart’ samen met Keane-frontman Tom Chaplin.

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. De DJ’s die van 18 tot en met 24 december het Glazen Huis in Leeuwarden en gaan er in die week alles aan doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen.

Voor meer informatie over 3FM Serious Request 2013 én voorgaande edities van 3FM Serious Request: www.3fm.nl/seriousrequest en www.rodekruis.nl

Deel: