Vanmiddag kan je kijken naar een flitsend optreden van de legendarische Britse rockband The Kinks. De carrière van de groep rond de broers Ray en Dave Davies begon ooit in 1964 met de hit ‘You really got me’, waarmee ze en passant het fundament voor hardrock legden. Tijdens dit concert, opgenomen voor de BBC op kerstavond 1977, spelen de mannen o.a. de hits ‘Lola’, ‘Sunny afternoon’ en ‘All day and all of the night’.

‘Rock Masters: The Kinks – Live at Rainbow Theatre 1977′, 16:35 – 17:20 uur, Cultura 24

Ontroerend portret van een van Rotterdams muzikale helden: de zingende kraanmachinist Lee Towers. Na een lange periode van afwezigheid staat hij weer op de bühne voor een laatste galaconcert in Ahoy. Achter de glitter en glamour gaat het echte leven door, en dat is vooral gewoon hard werken.

‘Lee Towers the voice of Rotterdam’, 20:30 – 22:05 uur, NostalgieNet

Sundance award-winnende documentaire die een beeld geeft over de groep jonge, feministische punk rockers Pussy Riot. De band kreeg wereldwijde bekendheid door hun protest tegen Putin’s Rusland. Door middel van interviews met bandleden, hun families en hun verdediging, en exclusieve beelden van het proces, geeft de documentaire weer hoe deze vrouwen zijn getransformeerd van activisten tot iconen. In het begin van 2012, trokken de leden van het collectief hun bivakmutsen aan en hielden een “punk prayer protest” op het altaar van de kathedraal van Moskou. Eenmaal gearresteerd, werden Nadia, Masha en Katia beschuldigd van religieuze haat, het proces veroorzaakte protesten en arrestaties in Rusland. De film onthuld de persoonlijke motieven en de moed van de vrouwen achter de bivakmutsen en geeft een beeld van de Russische justitie naar het eindoordeel van de rechtbank.

‘Storyville: Pussy Riot – A Punk Prayer’, 23:00 – 00:30 uur, BBC 4

Deel: