Als de grote zaal bij Oudegracht Tivoli om 19.30 uur open gaat, is er een handjevol bezoekers. Een voorprogramma in de vorm van een band is er niet, maar niet getreurd: dj’s Maze en Jay Baron draaien heerlijke muziek, die rustig begint en het almaar groeiende publiek daarna opzweept met zeer dansbare muziek. Rond 21.15 uur wanneer het concert begint, gaat deze muziek subtiel over in de eerste noten van de song Décadanse. Zangeres Els Pynoo draagt een eenvoudig T-shirt zonder mouwen, en een glitterbroekje. Minder schokkend of uitdagend dan dat we van haar gewend zijn. Kittig, wild dansend en kirrend in het Frans worden we door Els meegenomen langs songs als Tokyo, La Vérité, Titi en Maquillage. Gelukkig ontbreken de hits Nuit Blanche en Noir Désir niet.

Het Gentse duo Vive la Fête treedt niet alleen op: zij worden vergezeld door toetsenist Roel van Espen, drummer Gino Geudens en Ben Brunin op basgitaar. Het gloednieuwe album 2013 (Deux Mille Treize) waarop alleen Els en Danny Mommens (ex-bassist van dEUS ) hoorbaar zijn, is inmiddels een aantal maanden uit. La Vision was als single de eerste song van dit album da het publiek te horen kreeg. Vanavond zijn naast deze song ook Le Diable en Ping Pong live te horen.

Met verve worden een drietal covers gespeeld, achtereenvolgens Ace of Spades van Motörhead, en The Cure’s A forest, beide gezongen door Danny. De song Popcorn van Gershon Kingsley wordt gezongen door een met tamboerijn zwaaiende Els. De zaal, die het gehele optreden niet stil kon staan, gaat helemaal los!

Lang leve het dansfeest van electro- en synthpop!

 

Deel: