Vrijdag 4 oktober a.s. verschijnt de nieuwe single van Jan Smit, een prachtige, akoestische versie van het nummer Leeg om Je Heen. Het is één van de juweeltjes die terug te vinden zal zijn op de cd/dvd Unplugged – de Rockfield Sessies, dat vrijdag 25 oktober a.s. wordt uitgebracht.

Het nieuwe album is kort voor de zomer opgenomen in de beroemde Rockfield Studios in Wales. De idyllische studio heeft in de loop der tijd grote namen op bezoek gehad als Coldplay, Queen, Oasis, Simple Minds, Manic Street Preachers en Black Sabbath. Een legendarische studio waar precies die bijzondere sfeer hangt die Jan wilde voor een aantal van zijn liedjes, die hem zo na aan het hart liggen. De 10 Nederlandstalige en 5 Duitse tracks zijn ooit eerder op album of single verschenen, maar zijn niet onmiddellijk terug te vinden in de enorme reeks hitsingles die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd.

Het origineel van Leeg Om Je Heen is terug te vinden op het uiterst succesvolle studioalbum Vrienden, dat vorig jaar is uitgebracht. De single bevat als extra track het duet met Julio Iglesias, getiteld To All The Girls I’ve Loved Before, dat eerder dit jaar live werd opgenomen in Ahoy.

Over de unieke samenwerking met Jan Smit, zegt Julio in een persoonlijk bericht het volgende: “Ik vind het fantastisch dat ik met mijn vriend Jan Smit juist deze song live kon uitvoeren tijdens mijn concert in Ahoy. De song betekent veel voor mij, sinds ik het bijna dertig jaar geleden opnam met Willie Nelson en het wereldwijd een enorme hit werd. Nu is er een nieuwe To All The Girls I’ve Loved Before. Ik dank Jan Smit en de mensen in Nederland die dit mogelijk hebben gemaakt en mij in de gelegenheid stellen om met dit nummer een comeback te maken. Eén van de grootste voorrechten voor iedere artiest is de kans te hebben een comeback te maken. Ik hoop dat mijn geliefde fans in Nederland er van zullen genieten.”

Uiteraard verschijnt Leeg Om Je Heen ook als digitale track. De digitale release van het duet met Julio Iglesias volgt binnenkort.

Deel: