WhiteTonyJoe Hoodoo_cDe ouwetjes doen het nog best, ook in de muziekbusiness. De een na de andere 65+ brengt nieuwe muziek uit, gaan op tournee, en lijken het geen van allen rustig aan de willen gaan doen. Zo ook Tony Joe White. Pas 70 jaar oud geworden, brengt een album uit met volledig nieuw materiaal en doet ook nog even Europa aan.

Met ‘Hoodoo’ verschijnt wederom een album van hoge kwaliteit van de Swampfox; een album met negen zeer persoonlijke songs. Het is een Tony Joe White album als vanouds. Zompige moerasblues, relaxed en mompelend met een zwaar Louisiana accent gezongen. De songs gaan onder meer over dingen die hij zelf heeft meegemaakt, zoals in ‘9 Foot Sack’ over zijn jeugd op een boerderij in Louisiana of overstromingen in ‘The Flood’. Ook een filosofische inval gaat hij niet uit de weg in ‘The Gift’ en ‘Gypsy Epilogue’. Laatstgenoemd nummer is mijn favoriet door de haast lyrische harmonieën, die het naar een prachtige hoogtepunt voeren.

Kortom, een prima album. Het is niet alleen ‘de ouwetjes doen het nog best’. Nee, ook in het geval van Tony Joe White kan ik zeggen “ze doen het nog prima”. (9/10)(Yep Roc Records)

Deel: