John Mayall wordt binnenkort tachtig. Mayall viert dit met een tournee die hem voor 3 concerten naar ons land brengt. Al bijna vijftig jaar staat hij op de wereldwijde podia om het woord van de blues te verkondigen. En van stoppen wil hij nog helemaal niets weten. In de jaren zestig richtte hij zijn band John Mayall & The Bluesbreakers op, waarin bepaald niet de minste muzikanten korter of langer hebben gespeeld.

Levende legendes Eric Clapton en Mick Fleetwood bijvoorbeeld, maar ook Jack Bruce, Peter Green, John McVie, Mick Taylor, Walter Trout en vele anderen. In 1965 kwam hij met zijn eerste LP; sindsdien is Mayall altijd muziek blijven maken en ontwikkelde hij zich tot een van de invloedrijkste muzikanten binnen de blues, met zo’n 60 (live) albums op zijn naam. Bluesfans, mis dit niet; het kan zomaar de laatste keer zijn…

Tour Data John Mayall:

23 maart 2014 – Dordrecht – Bibelot
25 maart 2014 – Leeuwarden – Romein
26 maart 2014 – Haarlem – Patronaat

Deel: