Op 4 oktober komt het nieuwe album ‘We Need Medicine’ van The Fratellis uit en deze werd geproduceerd door Jon Fratelli en Stuart McCredie. Dit is de opvolger van het ‘Here We Stand’ album uit 2008 en het uit 2006 goed ontvangen ‘Costello Music’ album met daarop de hitsingle ‘Chelsea Dagger’

Het derde album van de band luidt een iets andere richting in dan zijnfratellis voorgangers. Jon Fratelli en zijn ‘broers’ Mince en Barry Fratelli hebben voor ‘We Need Medicine’ de traditionele bluesrock ontdekt. Eerste single ‘Seven Nights Seven Days’ laat een typisch catchy The Fratellis-refrein horen – alsof de heren nooit zijn weggeweest – met countrygitaren als extra toevoeging. Dit terwijl het titelnummer een bluessong geleid door een piano is. Nieuwe muzikale wegen voor The Fratellis, al vergeten ze tijdens hun optredens ongetwijfeld de oude hits niet. ‘Seven Nights Seven Days’ is hier te beluisteren. Live zijn ze te bewonderen op 13 december in de Amsterdamse Melkweg.

Deel: