Rappers Lil’ Kleine, Ronnie Flex, Bokoesam en Lange Frans gaven gisteren het startschot voor de campagne Move The World with KidsRights. Via social media lanceren zij een commercial om aandacht te vragen voor het feit dat 57 miljoen kinderen op de wereld niet naar school gaan. De Move The World with KidsRights campagne vraagt jongeren in Nederland om hiervoor in actie te komen.
Het doel van de Move The World with KidsRights campagne is om bewustwording te creëren bij middelbare scholieren in Nederland over het lot van kinderen elders ter wereld, waar onderwijs niet vanzelfsprekend is. De campagne roept jongeren op om via Facebook of Twitter hun profielfoto te doneren. Hiermee ondertekenen zij een digitale petitie die eist dat elk kind op de wereld basisonderwijs krijgt. Deze petitie wordt in de week van 23 september door KidsRights aangeboden aan de Verenigde Naties. Bovendien doneert een van de sponsoren van KidsRights €1,50 per profielfoto zodat er een kind weer een dag naar school kan via een project van KidsRights.

Screen Shot 2013-08-30 at 5.27.48 PM KidsRights werkt in deze campagne onder anderen samen met platenlabel Top Notch om aandacht te vragen voor het recht op onderwijs. Niet alleen Lil’ Kleine, Bokoesam, Ronnie Flex en Lange Frans, maar ook andere rappers en 3FM-DJ’s staan achter deze campagne en zullen dit de komende weken uitdragen. Dit gebeurt onder andere tijdens de Move The World with KidsRights campagneweek van 2 t/m 6 september waarin jongeren massaal worden opgeroepen om hun steentje bij te dragen.
“Ik steun KidsRights omdat het voor ons zo vanzelfsprekend is dat we naar school kunnen gaan, dat we een schooldag zonder nadenken zouden omruilen voor een vrije dag. 57 miljoen kids hebben het omgekeerde: als zij eens een keer een dag naar school zouden kunnen gaan in plaats van een dag hard, ongezond werk te doen dan zouden ze hier geen seconde over twijfelen. Door Malala’s strijd en doorzettingsvermogen besefte ik pas hoe goed wij het hebben: haar droom is voor ons een vanzelfsprekende realiteit”, aldus Lil’ Kleine.
Een ieder die zijn profielfoto doneert maakt kans op kaarten voor het Move The World with KidsRights Concert dat plaatsvindt op 22 september in de Melkweg. Er zullen optredens zijn van Fit, Dio, Ronnie Flex, Bokoesam en Lil’ Kleine, maar ook The Opposites en Trijntje Oosterhuis.
http://www.youtube.com/watch?v=RTIjgsa4Wmg
Deel: