Op 14 september verrijzen er maar liefst vijf bands vanuit hun graftombes om P60 eens op een bloederig feestje te trakteren. Een mini festival vol oorverdovende death metal van onder andere Six Feet Under, Debauchery en Seita. Six Feet Under is sinds ’95 niet meer weg te denken uit de hedendaagse (death)metal scene. De band werd voornamelijk bekend door Chris Barnes, oud vocalist van Cannibal Corpse.

Na het vorig jaar uitgebrachte ‘Undead’ kwamen de Amerikanen in maart van dit jaar met het geschifte broertje: ‘Unborn’. Op deze plaat is het opnieuw catchy death metal wat de klok slaat, maar wel met een verfrissende twist. Dit is onder andere te danken aan de mensen waar Barnes mee samenwerkte. Ben Savage (Whitechapel), Jari Laine (Torture Killer) en Kevin Talley (Dying Fetus, Misery Index, Chimaira) schreven mee; Zeuss (the Acacia Strain, Whitechapel, Hatebreed) zorgde voor de productie van de plaat. Het resultaat is een allesverwoestende, getergde plaat waarop Barnes opnieuw zijn onvrede uitdrukt in teksten over de dood, bloed en zombies.

Ook onze oosterburen weten hoe je een bloederig feestje bouwt. De mannen van Debauchery brachten in de 10 jaar dat ze bestaan evenzoveel albums uit en tourden onder andere met Napalm Death en Destruction. Ook op hun nieuwste plaat ‘Kings Of Carnage’ hoor je strakke, donkere death metal vergezelt van de meest onheilspellende teksten. Van een beetje controversie is de band ook niet vies: de ‘gore’ attributen vliegen je om de oren en hun eigen ‘half-naked Blood Babes’ komen de show veelvuldig opleuken. Na onder andere Wacken en Summerbreeze is het nu de beurt aan P60.

Het Braziliaanse viertal Seita heeft Amsterdam momenteel als thuisbasis. Zodoende was de link snel gemaakt en konden deze heren natuurlijk niet ontbreken op dit affiche. In hun recht-toe-recht-aan thrash/death metal zijn agressie en brutaliteit de steekwoorden. Vorig jaar maart kwam de band met hun eerste full-length, ‘Assymetric Warfare’. Om alvast in de stemming te komen is de single ‘Know Your Enemies’ van dat album gratis te downloaden via de website van Seita! P60 opent op 13 september haar deuren om 18:30 en om 19:00 zal de show beginnen. Kaarten kosten €17,00 in de voorverkoop en €18,00 aan de deur.

Deel: