De Britse band The Boxer Rebellion keert op maandag 7 oktober en dinsdag 8 oktober terug naar Nederland voor extra concerten in Groningen en Utrecht. Deze ingelaste shows in De Oosterpoort en Tivoli (locatie Oudegracht) volgen op het enorme succes dat het viertal uit Londen momenteel oogst met hun recent verschenen album “Promises” en hun prachtige single “Diamonds”, die onlangs nog werd uitgeroepen tot 3FM Megahit. Deze additionele concerten maken deel uit van hun uitgebreide Europese tournee, die aankomende maand van start gaat. De Nederlandse concerten (naast een optreden op het Breda Barst festival op 14 september) in Paradiso (13 september) en Doornroosje (15 september) waren snel uitverkocht en de blijvende vraag naar kaarten was aanleiding om in oktober terug te komen.
 
De kaartverkoop voor beide concerten start op zaterdag 24 augustus om 10:00 uur. Kaarten zijn rechtstreeks te bestellen via de websites van beide podia:
 
– De Oosterpoort (Groningen): http://www.de-oosterpoort.nl/programma/the-boxer-rebellion
– Tivoli (Utrecht): http://www.tivoli.nl/agenda/3607/The-Boxer-Rebellion-2
 
Het emotievolle en frisse “Promises” (Absentee/ADA/Warner) is het vierde album van de indierockers. Het klinkt groots en vol ambitie. De belangrijkste kernpunten van de voorgaande drie albums vormen de basis van deze jongste plaat. Het urgente van “Exits” (2005), de melodieuze en epische soundscapes van “Union” (2009) en de volwassenheid van “The Cold Still” uit 2011, klinken onmiskenbaar door op “Promises”.

Foto (c) Hans Schoo / Maxazine.nl

Deel: