Het is zeer moeilijk om een van de zeldzaamste en beste zangers aller tijden te vervangen, maar op 20 april 1992 stapten een handvol zangers in de voetstappen van Queen frontman Freddie Mercury voor een once-in-a-lifetime concert voor AIDS awareness. Nu, ruim 20 jaar later, wordt dit bijzonder concert op DVD en Blu-ray uitgebracht onder de titel ‘The Freddie Mercury Tribute Concert: The Definitive Edition’.

Vanaf 2 september zal ‘The Freddie Mercury Tribute Concert: The Definitive Edition’ als een 3 DVD’s of Blu-ray set in de winkels liggen. Artiesten als Robert Plant, Elton John, David Bowie, Axl Rose, James Hetfield, en anderen brengen op deze set een eerbetoon aan Mercury, met de overige Queen leden als band, inclusief de nog niet eerder uitgebrachte opnames van de openingsoptredens van Metallica, Guns N’ Roses, en Def Leppard. Disc 3 bevat een uur durende documentaire plus foto’s en opnames van de repetities.

De volledige opbrengst van ‘The Freddie Mercury Tribute Concert: The Definitive Edition’ gaat naar het Mercury Phoenix Trust. Dit fonds ondersteunt AIDS liefdadigheidsinstellingen over de gehele wereld. Het Mercury Phoenix Trust is 20 jaar geleden opgericht met de opbrengsten van het toen gehouden concert. Bekijk hieronder de trailer voor ‘The Freddie Mercury Tribute Concert: The Definitive Edition’, met opnames van John, Hetfield, Rose, en anderen.

http://www.youtube.com/watch?v=KDEcUtdtld8

Deel: