De nieuwe GoldfrApp – Tales Of Us app doet eigenlijk iets heel simpels: het combineert twee foto’s en maakt daar één afbeelding van. Het resultaat is echter verrassend: je creëert er mysterieuze, soms bijna spookachtige foto’s mee. Dat is weer eens wat anders dan zonnige selfies en foto’s van biertjes op het terras. GoldfrApp heeft een simpele, donkere interface die je intuïtief kunt bedienen. Je selecteert twee afbeeldingen, die je op dat moment kunt maken of uit jouw fotobibliotheek kunt importeren. De gecombineerde afbeelding kun je vervolgens met filters bewerken en delen.

Corporation-Pop3Een leuke extra in GoldfrApp: als je niet zeker weet welke foto’s je wilt gebruiken kun je met je iPhone schudden. De app selecteert dan twee willekeurige afbeeldingen uit jouw fotobibliotheek, die wellicht tot interessante resultaten kunnen leiden. Een handige functie om mee te experimenteren. Je merkt dan meteen dat afbeeldingen van landschappen of rustige patronen goed werken in combinatie met drukkere foto’s. De twee afbeeldingen die jijzelf of de app heeft geselecteerd zie je bovenin het menu, in ronde raampjes met nummers die het aantal stappen vertegenwoordigen. Als je op raampjes 1 of 2 tikt kun je de afzonderlijke afbeeldingen wijzigen of bijsnijden.

Bij stap 3 kun je filters op de uiteindelijke afbeelding toepassen. Er zijn vier opties: Colour, Tone, Enhance en Order, waarmee je kunt kiezen voor kleur of zwart-wit, het contrast kunt versterken en kan kiezen welke foto je op de voorgrond wilt hebben. Helaas is het niet mogelijk om de intensiteit van filters aan te passen, maar hopelijk wordt dat in de toekomst nog toegevoegd. Tot slot kun je met Goldfrapp jouw creaties delen via mail, Twitter, Facebook, Instagram en Goldfrapp. Met die laatste optie stuur je jouw afbeelding naar Allison Goldfrapp, de persoon achter de app. Zij zet haar favoriete GoldfrApps op de website.

Download de GoldfrApp hier

Deel: