MightyMojoProphets FlyinHome_c

De Mighty Mojo Prophets is een band uit Californië die in 2007 door Tom “Big Son” Eliff en Mitch “Da Switch” Dow is opgericht. Na hun debuut-cd uit 2011, die ik toen al positief beoordeelde, is nu hun tweede album “Flyin’ Home From Memphis” verschenen. Naast de al genoemde Eliff en Dow bestaat de band verder uit Dave Deforest (bas) en Alex Schwartz (drums), en met een handjevol andere muzikanten, waaronder de harmonicaspelers San Pedro Slim en Alex ‘Lil A’ Woodson en pianist Mike Malone is weer een prima album uitgebracht.

Alle 13 songs zijn geschreven door Tom Eliff en Mitch Dow en hebben hun basis in de vrolijke en lichtvoetige Westcoastblues met een aantal uitstapjes naar Texas en Chicago. Dat begint al met de openingstrack “Sweetness”, dat een stevige Chicagoblues is met prima zang van Eliff, de gitaar van Dow die mij aan Elmore James doet denken en prima harmonicawerk van Woodson om het plaatje compleet te maken. En tot aan de afsluiter “Whachulookinfor”, een lichtvoetig werkje met een hoofdrol voor de piano, worden we getrakteerd op prima bluessongs. Hoogtepunten zijn voor mij de Westcoastblues “Lucky Man” met een fijne groove en het gospelgetinte “Street Corner Preacher”.

Na hun prima debuut is de Mighty Mojo Prophets er in geslaagd een nog betere opvolger uit te brengen. Prima muziek van muzikanten die er hoorbaar plezier in hebben.

(8/10) (Rip Cat Records)

Deel: