De organisatie heeft de eerste namen bekend gemaakt die het affiche zullen gaan sieren tijdens het 7e Le Guess Who? festival dat gehouden gaat worden van 28 november tot en met 1 december te Utrecht. Onder andere Yo La Tengo, The Fall (with Mark E. Smith), Wooden Shjips, Oneohtrix Point Never en rapper/producer Oddisee hebben toegezegd een optreden te komen verzorgen, binnenkort zullen er meer namen volgen.

Voor Dan Bejar, beter bekend als Destroyer, is het niet de eerste keer dat hij op het podium van Le Guess Who? staat, deze keer verzorgt hij een exclusief solo optreden met een selectie van zijn eigen materiaal van de afgelopen 20 jaar. Ook Ty Segall is geen nieuweling voor Le Guess Who?, hij zal zowel vrijdag als zaterdag optreden. Met trots presenteert Le Guess Who? toetsenist Hailu Mergia, hij bereikte het sterrendom in de 70’s als frontman van de veelgeprezen Ethiopische jazz-funk groep Walias Band (met Mulatu Astatke op de vibrafoon). Sinds de vroege jaren ’90 trad hij maar mondjesmaat op en is momenteel taxichauffeur in Washington. Dat hij deze editie een show komt geven is een unieke en niet van deze wereld zijnde ervaring.

Hier de complete lijst met namen die de organisatie heeft vrijgegeven: Yo La Tengo, The Fall, Ty Segall, Wooden Shjips, Hailu Mergia, Oddisee, Metz, Oneohtrix Point Never, The Dodos, Crystal Stilts, Disappears, Neko Case, Scout Niblett, Thao & The Get Down Stay Down, White Fence, Om, Destroyer, James Pants, Jonathan Toubin, No Joy, The Thing, Vex Ruffin, ZZZ’s, Night Beats, The Pharmacy, Cheap Time, Holly Herndon, Stellar OM Source, Matt Elliott, The Holydrug Couple, Föllakzoid, MV & EE, J.C. Satàn, Lower.

Deel: