Na de gewonnen Blues Challenge in 2008 is het snel gegaan met deze Amerikaanse band. Dit jaar deden zij voor de tweede maal Nederland aan en speelden ze o.a. op het grote Ribs & Blues Festival te Raalte. Nog relatief onbekend maakten ze daar op velen een enorme indruk.

Als er dan een digitale download van het nieuwe album ‘Badlands’ in mijn mailbox valt is er toch wel sprake van enige spannende nieuwsgierigheid. Zijn de 2 broers en zus Snelbelen in staat ons wederom te verblijden met een fijn stuk muziek? Het antwoordt kan niet anders klinken dan: jazeker! Wetende dat Trampled Under Foot gewoonlijk door het leven gaat als een trio band horen we op opener ‘Bad Bad Feeling’ gelijk de eerste verrassing. Tijdens dit soulvolle nummer hebben we namelijk direct de eerste bijdrage van niemand minder dan toetsenist Mike Finnigan. Hij speelde o.a. voor Etta James en Bonnie Riatt.

De toetsen horen we continue terug als aanvulling op het pakkende album. De zang wordt grotendeels verzorgd door de krachtige zang van Danielle Schnebelen. Daarnaast uiteraard het fijne gitaarspel van Nick en Kris op de drums. Beide heren nemen af en toe ook de zang op zich. Allebei een prima stem dat geen enkel moment verveelt. Een aantal songs hebben een dusdanige hit gevoeligheid dat, mits door de radio opgepakt, de plaat wel eens een groot publiek zou kunnen aanspreken. Naast blues is de hele plaat doordrenkt met funk en vooral soul invloeden. Voeg dit samen met de zeer aanstekelijke zang, dat regelmatig het kippenvel op de armen laat verschijnen, en er komt een heerlijke sound uit je boxen.

Nieuwsgierig geworden? Het hele album is te beluisteren op spotify en indien je een indruk wilt krijgen van de performance op het podium is er onder andere een 140 minuten durende concertweergave van het optreden in Q-Bus te Leiden, op youtube te vinden. Er gaan geruchten dat men rond november Nederland weer zal aandoen. (8/10)(Telarc International)

Deel: