Wat is er nodig voor een van de grootste dance feestjes in Nederland? Zon, mooie mensen, een toplocatie en enkele DJ’s. “So drop that beat and make XO Live 2013 count!”. Op dit mega-festival, dat jaarlijks word gehouden te AquaBest (18e editie) stonden er dit jaar echt veel bekende (Yellowclaw, Nicky Romero, Eva Simons, Diplo, Justice, Funkerman, Knife Party, Sunnery James & Ryan Marciano) en ook veel opkomende DJ’s (Puresang, Major Laser, etc).

De sfeer was erg goed te doen. Er hing een gemoedelijke sfeer van party people en random people die op de vele stages totaal los gingen. De opening van XO Live was er één die je niet mag missen. Dit jaar hadden ze een speciale App ontwikkeld. Alle bezoekers dienden om 12:45 in Quartz aanwezig te zijn. Daar werden ze getrakteerd op een audio- en visueel spektakel. Alle SmartPhones gingen de lucht in. De App nam de controle over van Smartphones. De schermen veranderde van kleur en zelfs de LED-flitsers werden gebruikt.

De Crystal stage werd volgedraaid door PureSang. De 2 broers (Pablo en Niels) draaiden lekker hun set en werden daarbij goed gesupport door D.MC. De beats en opzwepende teksten van D.MC werden overgenomen door het publiek. Met het zonnetje deed de Crystal Stage het helemaal goed. Na PureSang featuring D.MC waren de wheels of steel voor La Fuente. De flambloyante DJ met zijn niet te missen handelsmerk, “the hair”, moest flink aan de bak om de geweldige set van PureSang te evenaren. Maar La Fuente draait al geruime tijd mee en weet hoe hij het publiek moet vermaken. Het werd echt druk, want zoals de meeste weten geeft hij altijd een goede show weg. Is het niet qua visuals maar puur met zijn latin beats en goede interactie met de mensen die er waren.

Op de main stage was tijdens La fuente een andere grote Nederlandse naam bezig. Hij blies de menigte echt goed omver met zijn set. Uiteraard praat ik dan over Nicky Romero. Naast zijn commerciële nummers draaide hij een goede set met bekende nummers en nieuw materiaal. Helaas liet de techniek hem een beetje in de steek. Maar Nicky Romero is een doorgewinterde DJ en zette zijn show helemaal top neer. De sfeer was hard. Iedereen had een grote glimlach op hun gezicht en werd voluit genoten van de housebeats.

DJ’s zijn tegenwoordig de idolen. Ze vliegen de hele wereld over. Van Maimi naar Barcelona en weer naar New York. Maar veel DJ’s zijn in de zomer te vinden in het zuiden van Europa. Dada Life had het gevalletje van vertraging. Hierdoor werd zijn tijd ingevuld door PureSang op Diamond stage, main stage. De broertjes draaide al lekker, maar dit is voor hen natuurlijk een mooie opsteker. Dada Life nam bij aankomst direct de stage tot zich.

In de Quartz tent was het toen tijd voor de meest geniale en vooruitstrevende dj/producer uit de USA. Diplo van de label “mad decent” draaide een 1,5 uur durende set die echt nergens over ging (op een positieve manier). Trap, Dubstep gemixed met de bekende nummers van Knife Party (die Extrema Outdoor afsloot in de Quartz tent) , Major Laser and many more. Hij (Diplo) liet echt heel de tent rocken. Niemand die stil stond. Het is alleen jammer dat het er erg heet was, maar dat kon de pret niet drukken.

Eén van de kleinste area’s was Knaltifest hosted by FeestDJ Ruud. Feesten zit de DJ inderdaad in het bloed. Hij had een leuke line-up voor zijn stage weten vast te leggen. Na FeestDJ Ruud kwam de afsluitende act Yellow Claw. De heren wisten niet van ophouden. Het mocht dan wel een van de kleinste area’s zijn maar zeker een van de drukste. Al met al was deze 18e editie van XO Live 2013 wederom een groot succes!

Deel: