Deze week in Musical Fruit: de letter ‘M’. En dan beginnen we met de mango en stuiten daarbij op Pino Mango, artiestennaam: Mango. Hij werd geboren op 6 november 1954 en zingt Italiaanse popmuziek, variërend van blues tot rock. Ondanks het feit dat hij buiten Italië nauwelijks bekend is bracht hij toch zestien studioalbums, een livealbum en een compilatiealbum uit. Ook is er een hele rits progressieve housenummers te vinden op YouTube die gemaakt zijn door iemand met de naam Mango, maar verder is deze Mango een groot mysterie want informatie is er niet te vinden.

Op naar de meloenen. Een Nederlandse meloen nog wel. DJ Melon ( Jeroen Hofer) vroeg op zijn achtste verjaardag een drummachine en een Amiga computer want hij wilde z’n eigen band beginnen. Jaren later is hij een veelgevraagde DJ die in veel goeie clubs draait. Hij weet raad met zijn grote collectie die drie decennia van dansmuziek vertegenwoordigd. En ook een band met de naam ‘Melon’ is van de partij. Die werd opgericht door twee voormalige leden van ‘The Plastics’, Toshio Nakanishi en Chica Sato. Toen The Plastics in 1982 uit elkaar gingen vertrok Nakanishi naar New York om daar met Sato, Percy Jones, Dougie Brown en Bernie Worrell iets nieuws te gaan doen. Ze vermengden funk met Japanse muziek en stonden bekend als een exotische popband.

‘Blind Melon’ is iets bekender. Deze Amerikaanse rockband werd opgericht in Los Angeles en de band was actief van 1990 tot 1999. Hun bekendste nummer is ‘No Rain’ uit 1993. Ja, inderdaad: dat heerlijke nummer waarvan de clip begint met dat zielige meisje dat een tapdance-act doet, verkleed als bij. Psychedelische alternatieve rock van de bovenste plank. ‘Blind Melon’ werd getekend door Capitol Records waar ze na twee uitgebrachte albums en een lange periode van touren te horen kregen dat de leadzanger Shannon Hoon een fatale overdosis had genomen. De band nam een pauze, deed af en toe iets maar de fans zagen de kaars doven. In 2006 kwamen de overgebleven bandleden weer bijeen en vroegen Travis Warren om de rol van leadzanger op zich te nemen. Er kwam een nieuw album met de titel ‘For My Friends’. Twee jaar later hield Warren het alweer voor gezien, maar in 2010 kwam hij terug zodat de band weer kon gaan optreden en opnemen.

‘Marmelade Plum’ en ‘Marmelade Box’ komen ook voor in de lijst van Engelstalig fruit met een ‘m’. En dat brengt ons bij de Schotse pop-rockband ‘Marmelade’. In 1961 opgericht als ‘The Gaylords’, de naam ‘Marmelade’ werd in 1966 in gebruik genomen. Eén van hun bekendste nummers, ‘Reflections Of My Life’ uit 1969 werd in 1983 door Ruddy Thomas en Barry Biggs opnieuw verzilverd. De band heeft een enorme geschiedenis, eerst werden ze ondergebracht bij CBS en later bij Decca. Ze waren zeker niet bang voor een cover, ‘Obla-Di Obla-Da’ was een van hun hits. Ook de broertjes Gibb schreven het een en ander voor de heren. Tot op de dag van vandaag trekt de band door het nostalgisch circuit, al is er van de oorspronkelijke bezetting niemand meer over.

Als laatste in de rij deze week de in Nederland onbekende ‘Myrtle’. Een rond besje. Dat kan niet worden gezegd van de zangeres die dezelfde naam draagt. Myrtle Abigail Porlucas Sarrosa werd op 7 december 1994 geboren. Ze is een Filipijnse zangeres en actrice en staat onder contract bij Star Magic, het talentenbureau van ABS-CBN. Ze zingt nummers met o.a. Enrique Gil en Young JV maar ook in haar eentje durft ze het aan. Echter is een grote doorbraak nog niet aan de orde, de muziek is daarvoor volgens critici ook teveel “dertien in een dozijn”. Aan haar verschijning mankeert niets. Voor volgende week heb ik een erg lastige opgave. De letter ‘N’ biedt weinig perspectieven dus als je me kunt helpen dan hoor ik het graag!

Deel: