Nazareth’s frontman Dan McCafferty was net 30 seconden bezig met het eerste nummer van het concert dat de band afgelopen dinsdag gaf in het Cranbrook Curling Centre te Canada, toen de zanger op het podium in elkaar zakte. Alvorens het concert begon had hij al aangegevens moeite te hebben met ademhalen, waardoor de show zo’n 1,5 uur later begon. Over hoe het nu met de 66-jarige McCafferty is, zijn nog geen verdere details bekend.

De tournee door Canada, die tot 27 juli zou duren, is dus afgezegd. De band heeft zelf geen verklaring afgelegd, de afzegging is gemeld door een woordvoerder van het Century Casino in Edmonton waar de band 3 shows zou gaan geven deze tour. “het bedroeft ons dat Nazareth alle resterende concerten van hun Canadese tour hebben moeten afzeggen, de shows worden niet opnieuw ingepland”, aldus de woordvoerder. Veel fans waren zeer ontstemd over de afzegging van de tour, promotor Issac Hockley liet weten dat het wel over een mens gaat, “zijn gezondheid staat op plaats één”, aldus Hockley.

Vanaf 23 augustus staan er een aantal Europese concerten gepland, gevolgd door een Britse tour die begint op 15 november.

Deel: