Vandaag, 11 juli 2013, is het alweer 12 jaar geleden dat de muzikant en kunstenaar Herman Brood een einde aan zijn leven maakte door van het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel te springen. Rond 13:30 uur wist Brood het dak te bereiken van het hotel gelegen aan de Apollolaan. In zijn val sloeg hij op het dakdeel van de vierde etage te pletter. Op Brood’s lichaam vond men een briefje, daarin stond dat hij geen zin meer in het leven had en “Maak er een mooi feest van. En misschien zie ik jullie nog eens”. Herman was door de drugs en drank een wrak geworden en lichamelijk op.

De Haagse schrijver Bart Chabot vertelde dat Herman het scenario voor zijn zelfdoding enige tijd geleden bedacht had. “Hij wilde springen”, aldus Chabot. “Of van het Okura, of van het Hilton. Ik adviseerde hem het Hilton. Ik zei dat dat dichterbij zijn huis was. Daar moest hij enorm om lachen”. Jules Deelder, ook een goede vriend van de zanger, vertelde dat Brood goed over zijn dood had nagedacht. “Hij was lichamelijk totaal in elkaar gestort. Ik vind het goed dat hij zelf de hand in zijn eigen dood heeft gehad. Het past bij de manier waarop hij heeft geleefd”. Herman Brood is 54 jaar geworden.
Bekijk hieronder ‘Rock ’n Roll Junkie’, de film is een muziek documentaire uit 1994 die het echte leven van Herman Brood laat zien. Grotendeels verteld hij zelf het verhaal, ondersteund door de echte beelden en swingende live sessies!
http://www.youtube.com/watch?v=j4m8Vxgo6kU

Deel: