Brutus moet niet verward worden met de Tsjechische band uit de jaren 60, niet met de Canadezen uit de 70’s en ook niet met de Nederlandse metalband. Nee, Brutus is in dit geval het half Zweeds, half Noorse gezelschap, dat blues mixt met psychedelische hardrock.

De retro-rockers uit Scandinavië brengen met hun tweede album een hardrock plaat die doet denken aan vroegere tijden. Ze bezingen de hekserij en het uitspreken van spreuken. De psychedelische klanken vormen hiervoor de muzikale basis. Het gitaarwerk is sterk, met veel aandacht voor solo’s en gitaarriffs. Mondharmonica en hammondorgel alsmede een mix van verschillende soorten blues maken dit album gevarieerd, maar op het eerste gehoor ook erg onrustig. Bij het vaker luisteren komt het soul gevoel naar voren en krijgen de nummers meer vorm. Uiteindelijk herleven de oude tijden. Maar dan in een nieuw jasje. (Svart Records)(7/10)

 

 

Deel: